Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Târg

100 de tradiții românești @ Muzeul Ţăranului Român

100 de tradiții românești

100 de tradiții românești @ Muzeul Ţăranului Român

 

În perioada 31 mai – 2 iunie 2024 organizăm târgul „100 de Tradiții Românești” în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, strada Monetăriei, nr. 3.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00

 

Pentru trei zile muzeul găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti. Aceştia vor expune icoane, pristolnice, măşti populare, ii şi cătrinţe, bundițe, chimire şi sumane, covoare țesute la război, ceramică pictată cu motive inspirate din cusăturile cămășilor țărănești, podoabe tradiționale din mărgele, vestimentație din lână împâslită.

Artizani talentați sunt pregătiți cu bijuterii din argint, tablouri din flori presate, decorațiuni din lemn și din lut, uleiuri din lavandă, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, lumânări parfumate din uleiuri organice. Pentru că în 1 Iunie sărbătorim Ziua Copilului, la târg puteți găsi hăinuțe din bumbac, jucării croșetate si figurine din sfoară reprezentând personaje din povești.

În curtea interioară anticarii aşteaptă vizitatorii cu roţi de tors, pluguri, lăzi de zestre, blidare, ciubere, lingurare, costume populare autentice şi mobilier ţărănesc.

 

Producătorii aduc la târg o mulțime de bunătăți: telemea de capră și de oaie, miere de salcâm și de mană, ţuică de prune, turtă dulce, prăjituri și ciocolată de casă, fructe, șerbeturi aromate.

Mâncăruri proaspăt preparate pot fi savurate la târg: ciolan în sos vin, gulaș de vită la ceaun, papricaș de pui, sarmale, păstrăv la grătar, langoși cu brânză și mărar.

 

Atelierele pentru copii vor funcționa pe durata evenimentului, în baza unei programări. Atelierul de confecționat figurine ceramice, cu chituri personalizate pentru fetițe și băieți și cel de creare semne de carte pe lemn au ca îndrumător pe d-na Ana Gaspar (tel. 0769691259). Pentru Atelierul de pictură de icoane puteți contacta meșterul iconar Teodore Adrian (înscrieri și detalii la telefon 0735072630).

 

Intrarea este gratuită

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Fundatia Kogaion 115

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută