Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/10/2025
Eat & Drink

DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu Share DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu
DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu


Noul restaurant DeSoi este amplasat într-un spațiu de 160 de metri pătrați la parterul Hotelului Cișmigiu, deținut de Hercesa România, în spațiul fostei berării Gambrinus.

DeSoi, brandul bucureștean care a redefinit experiența brunch-ului într-un one stop-shop gastronomic, își extinde prezența în Capitală cu a doua sa locație. Noul restaurant este inaugurat în incinta emblematicului Hotel Cișmigiu și marchează o etapă importantă în consolidarea unui concept deja apreciat de comunitatea locală.

Ne dorim ca fiecare vizitator al Hotelului Cișmigiu să simtă că primește mai mult decât o simplă cazare și că beneficiază de o experiență completă și autentică, ce îmbină confortul cu bucuria timpului petrecut într-un loc primitor”, a declarat Mirela Cojocaru, directorul general al Hotelului Cișmigiu. „DeSoi completează perfect această viziune prin calitatea produselor și atmosfera prietenoasă pe care o aduce.

În același timp, acest parteneriat ne oferă posibilitatea de a transforma spațiul într-un loc viu al orașului, unde turiștii, localnicii și comunitatea de business se pot întâlni la evenimente corporate, culturale sau gastronomice”, a adăugat Mirela Cojocaru.

DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu
Mirela Cojocaru – director general Hotel Cismigiu

Designul noului restaurant DeSoi de la parterul Hotelului Cișmigiu este semnat de arhitectul Alexandru Dabija, iar meniul de brunch și cină va fi creat de Head Chef Mugur Rusnac, unul dintre chefii din noul val creativ românesc, format în două restaurante cu câte două stele Michelin din Irlanda și Belgia.

Damian Morcovescu, co-owner DeSoi, a declarat:

DeSoi este mai mult decât un restaurant, este un amestec de băcănie & wineshop a cărui bucătărie, până acum, a fost deseori prea mică pentru ideile mari pe care le-am avut. Noua locație de la Hotel Cișmigiu va oferi echipei libertatea de a crea în voie şi sperăm că ne va permite să punem în prim-plan preparatele noastre. Vom păstra și aici elementele care definesc DeSoi, masa comună,  «biblioteca» de vinuri în fața căreia ne place să povestim și o serie de produse locale de băcănie, dar atenția va fi îndreptată spre meniul de brunch și cină.”

DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu
DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu

DeSoi va aduce în noul spațiu conceptul care a cucerit bucureștenii care i-au trecut pragul în prima locație, cea din Piața Sfântul Ștefan nr. 8: zonă de luat masa, cu brunch în fiecare zi, cină à la carte, cafea de specialitate și plăcinte făcute după rețete de familie. Tot la DeSoi sunt disponibile produse atent alese de la mici producători locali și un wine shop impresionant.

Noua deschidere marchează revitalizarea unui spațiu emblematic al Hotelului Cișmigiu și aduce o experiență gastronomică diversificată pentru oaspeți și vizitatori. Prin acest parteneriat, Hotel Cișmigiu  își consolidează rolul de destinație urbană completă, unde istoria și tradiția se îmbină cu servicii moderne și evenimente care răspund nevoilor comunității locale și ale turiștilor.

DeSoi deschide a doua sa locație din București în Hotel Cișmigiu
Bogdan Ivan, Damian Morcovescu, Cristian Ivana

Despre DeSoi

DeSoi a apărut în urmă cu aproape 3 ani, din pasiunea comună pentru gastronomie a celor trei owneri, Bogdan Ivan, Damian Morcovescu și Cristian Ivana, prieteni din copilărie. La DeSoi au creat un loc în care și-au dorit să se găsească tot ce le place: un brunch reconfortant, o cină surprinzătoare cu ingrediente de sezon, o seară dedicată tartarului și vinuri alese cu grijă. Au început de la zero și au încercat să creeze relații cu producători locali și internaționali. Au căutat, descoperit, testat și selectat cele mai bune produse, iar acum sunt pregătiți pentru următorul pas: o a doua locație, mai mare, mai centrală, dar la fel de primitoare, pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, în sector 5.

Despre Hotel Cișmigiu

Hotel Cișmigiu, aflat în portofoliul companiei Hercersa România din anul 2004,  cuprinde 60 de apartamente, cinci săli de conferință cu capacități cuprinse între 30 și 70 de persoane și un amfiteatru. Este, de asemenea, un hub cultural, prin Librăria Humanitas și Institutul Cervantes.

Hotel Cișmigiu – repere istorice

1912 – Inginerul Nicolae Pissiota începe construcția Palace Hotel, fiind autorul proiectului de rezistență, în vreme ce vărul său, arh. Arghir Culina, s-a ocupat de partea de de concepție și organizare a hotelului.

1913 – Palace Hotel, cu 200 de camere, este inaugurat. 

1941 – Se deschide, la parterul Palace Hotel, celebra Berărie Gambrinus.

1948 – Hotelul este naționalizat și redenumit „6 martie”.

1965 – Clădirea primește numele Hotel Cișmigiu.

1985 – Hotelul este închis din cauza degradării. 

1990 – Clădirea devine căminul studenților de la Academia de Teatru și Film.

1995 – Hotel Cișmigiu este din nou închis din cauza degradării semnificative.  

2004 – Hercesa achiziționează Hotel Cișmigiu.

2012 – Hotel Cișmigiu este redeschis și redat circuitului turistic și cultural, în urma unei investiții de 15 milioane de euro.

Despre Hercesa România

Hercesa România activează de peste 20 de ani pe piața locală, aducând experiența și garanția a peste 1.100 de apartamente livrate cu succes în proiectul Vivenda Residencias. Al doilea proiect de anvergură al companiei este Stellaris Residencias, cu o primă clădire cu 129 de apartamente finalizată și vândută în proporție de 97%. Al doilea bloc din proiect, a cărui construcție a început în aprilie 2024, are 125 de apartamente, este finalizat în proporție de 70% și vândut în procent de 85%. Hercesa România a anunțat recent începerea lucrărilor la a treia etapă a primei faze din Stellaris, care va cuprinde 112 apartamente.

Despre Hercesa

În cei 50  de ani de experiență în sectorul imobiliar, Hercesa a dezvoltat și livrat peste 28.000 de locuințe în proiecte rezidențiale situate pe întreg teritoriul Spaniei și va livra, în 2025, locuința cu numărul 30.000 din portofoliul său. Începând cu 2004, transferă modelul de afaceri dezvoltat în Spania, adaptându-l la realitatea fiecărei țări: România, Portugalia, Bulgaria, Republica Cehă, Maroc, Panama, Ecuador și Mexic.

Hercesa acoperă intern toate aceste cerințe, deoarece înțelege că specializarea și pregătirea celor peste 450 de profesioniști asigură întotdeauna controlul și succesul în respectarea bugetelor și obiectivelor. Această abordare 360º consolidează capacitatea companiei de a acționa rapid în toate etapele de dezvoltare, ceea ce permite optimizarea activității într-un mod eficient pe diferitele piețe imobiliare: rezidențială, comercială și industrială.

Hercesa gestionează terenuri de 800.000 de metri pătrați în zone industriale și, în același timp, promovează și construiește hoteluri, centre comerciale, zone industriale, clădiri de birouri și centre pentru bătrâni. În plus, deține clădiri de locuințe în regim de închiriere, apartamente turistice și spații comerciale.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută