Culoare, inimioare și multă iubire în preparatele… pentru Valentine’s Day (şi nu numai)
De Valentine’s Day sau de Dragobete, fiecare detaliu romantic contează. Și cum dragostea trece și prin stomac, pentru cei care se simt mai puțin inspirați în luna iubirii, vă propun un adevărat festin care să spună tare și răspicat cât de mult apreciem persoanele iubite din viața noastră.

Începem cu bruschete cu ricotta și căpșune, care vor fi, bineînțeles, în formă de inimă.
Pentru ca aceste bruschete să fie și mai romantice, vom lăsa clasica baghetă franceză deoparte, vom lua o formă de inimă pentru prăjituri și vom folosi pâine toast feliată. După ce dăm forma dorită feliilor de pâine, le vom unge cu unt pe ambele părți și le vom lăsa la cuptor până ce se rumenesc.
Într-un bol separat vom pune căpșunele tăiate cuburi, mentă proaspătă, miere, ricotta, gem de căpșuni și coaja de la o lămâie. La final punem amestecul peste pâine și adăugăm câteva căpșune pentru decor.

Pentru aceia dintre voi care asociază aperitivele cu un preparat sărat, vă propun arancini.
Pentru preparare vom avea nevoie de unt, ceapă, țelină, orez, usturoi, vin alb sec, parmezan, pătrunjel, mozarella, pesmet, ouă, sos de roșii, sare, piper și ulei de măsline. Într-o oală vom căli legumele, iar apoi vom adăuga orezul și vom lăsa aproximativ 5 minute cu puțină apă.
Adăugăm vinul și amestecăm constant până ce orezul este gătit, iar la final adăugăm parmezanul și punem totul în frigider timp de o oră. Pentru a prepara mai departe arancini, orezul rece este modelat într-o sferă alături de o bucată de mozzarella în mijloc (puncte în plus dacă reușiți să îl modelați în formă de inimă), este dat prin ou și pesmet, iar la final prăjit în baie de ulei. Preparatul final se servește alături de sos de roșii și parmezan.

La felul principal, nu am cum să nu menționez clasica pizza în formă de inimă, pe care fie o puteți cumpăra gata făcută, fie o puteți face acasă, dând forma dorită aluatului de pizza și continuând cu combinația de ingrediente preferată.

Totuși, pentru aceia care își doresc să își surprindă partenerul, propun să gătim manicotti umplute cu crab.
Vom avea nevoie de paste manicotti, unt, făină, lapte, parmezan, carne de crab, ricotta, mozzarella, usturoi, suc de rodie, piper și pătrunjel. Pastele se gătesc conform indicațiilor de pe cutie, iar într-o tigaie separată se va topi untul, pe care îl amestecăm cu făina.
Gradual adăugăm laptele și sucul de rodie până ce amestecul se îngroașă și clocotește, iar la final adăugăm parmezanul. Carnea de crab se amestecă cu ricotta, mozzarella, usturoi și piper, iar acest amestec va fi folosit pentru a umple pastele. Într-o tavă se adaugă pastele, peste care se pune sosul și se bagă în cuptor timp de 30 de minute. Preparatul se servește cu pătrunjel pe deasupra.

În cazul în care v-ați propus să faceți la desert un tort în formă de inimă, însă vi s-a rupt blatul, fiți fără grijă, puteți în continuare să faceți așa numitul „dump cake”.
Vom avea nevoie de cireșe, fulgi de ciocolată, esență de migdale, mix pentru tort de ciocolată, nuci pecan și unt. Amestecăm toate ingredientele într-un bol, apoi le adăugăm într-o tavă pentru copt și lăsăm amestecul timp de 40 de minute în cuptor.
După ce timpul s-a sfârșit, fărâmițăm blatul, adăugăm firmiturile într-un bol și servim alături de înghețata favorită.

N-am putea încheia fără băuturi, astfel că vă propun să bem un Guava Rose, care se prepară cu Cachaca Leblon, suc de guava, suc de lime și sirop de trandafiri.
Ca alternativă, pentru cei ce apreciază o băutură mai tare, propun Colletti Royale, pentru care avem nevoie de tequilla, triplu sec, lichior St. Germain, suc de portocale roșii, suc de lime, lichior de portocale, șampanie rose, iar pentru ornare, o felie de portocală roșie.
Indiferent că alegem să preparăm clasicele căpșune în ciocolată sau ceva mai complex, în luna iubirii, un lucru e sigur: ceea ce contează este gestul și dorința de a bucura persoana de lângă noi, așa că, fie că ies sau nu inimioarele din mâncare, bucuria celuilalt va fi aceeași.
Text de IULIANA CIOCÎRLAN | Eat & Drink