Gata! E noiembrie și oricât de mult ne alintă soarele pe timpul zilei, seara e rece și simțim nevoia să bem ceva cald.
Întrebarea e ”Ce?”, răspunsul e ”Vin fiert”, asta știm deja cu toții, dar cum facem să bem cel mai bun vin fiert.
Îl preparăm acasă și ne procurăm câteva condimente care duc vinul fiert la superlativ. La o sticlă de vin roșu avem nevoie de o portocală, coaja de la jumătate de lămâie, zahăr, un baton de scorțișoară, câteva cuișoare și nucșoară proaspăt rasă.


Secretul ar consta în prepararea în prealabil a unui sirop din zahăr, scorțișoară și zeama de la o portocală, care se adaugă apoi peste vinul pus la fiert. Desigur, în tot acest proces e importantă și calitatea vinului. E de preferat să optezi pentru un vin de calitate dulce sau demidulce. Chiar dacă adaugăm zahăr când fierbem vinul, armonizarea acidității cu dulceața nu se face atât de repede.
Și cum gustul nu e totul, e important să oferim atenție și aspectului. Putem pune în fiecare pahar cuișoare și felii de portocală și puțin praf de scorțișoară deasupra. Pentru extra gust merge și un praf de ciocolată neagră, nucă rasă sau sâmburi de rodie.




