Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/07/2024
Festival Muzică

FESTIVAL | Festivaluri bucureștene de avut în vedere şi… auz

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii FESTIVAL | Festivaluri bucureștene de avut în vedere şi… auz Share FESTIVAL | Festivaluri bucureștene de avut în vedere şi… auz
Festivaluri bucureștene


Festivaluri bucureștene de avut în vedere şi… auz

Tocmai ce te-ai întors din concediu sau ai planuri mari pentru finalul verii.

Luna iulie te prinde în Capitală, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura din plin de sezonul estival  și tot ceea ce oferă el în materie de muzică.

Mijlocul verii transformă Bucureștiul într-un amestec de sunete și experiențe, pentru gusturi și ritmuri diverse. Fie că vrei o noapte plină de vibrații și dans, vrei să descoperi noi artiști sau pur și simplu să te relaxezi în atmosfera festivă, nu este nevoie să-ți faci bagajele.

Festivaluri bucureștene

Armin Van Buuren | foto © facebook


Primul weekend din luna iulie ne trimite pe aeroport. În perioada 5 – 7 iulie, la Romaero, se desfășoară SAGA Festival.

Încă de la prima ediție, festivalul și-a propus să ofere muzică pentru toate gusturile, având un program variat, care include diferite genuri de muzică electronică și live. De la cele mai mari trupe live la sunetele energice de house, ritmurile puternice de techno și cele mai bune melodii EDM, headlinerii din 2024 vor aduce o combinație muzicală pentru toată lumea.

Pe lângă artiști precum Armin Van Buuren, Loreen, ARTBAT și James Hype, care sunt deja obișnuiți cu publicul din România, vin în completarea acestora Rita Ora, Hardwell și Nicki Minaj.

Festivaluri bucureștene

Mindthegap Trio | foto © facebook


It’s all about live quality music! Așa va suna Bucureștiul în perioada 5 – 14 iulie, la EUROPAfest.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a 9 zile și oferă un mix inedit între 4 genuri muzicale, jazz, blues, pop și muzică clasică, peste 250 de artiști, 40 de țări, 5 continente și invitați speciali. Pe lângă concerte, EUROPAfest pregătește și competiții, masterclass-uri și workshop-uri.

Printre artiștii care nu doar că vor cânta pe scena din România, dar vor crea muzica, se numără Aâma (Franța), Jascha Bingham Trio (Marea Britanie), Mindthegap Trio (România), Kotaro Hiramitsu Trio (Japonia), Qing Yang Project (China) și Eva Halcinova & Peter Pavlicko (Slovacia).

Festivaluri bucureștene

Moonspell | foto © facebook


Încă din 2004, Metalhead a organizat mii de concerte în România cu trupe precum Pantera, Iron Maiden, Slipknot sau Deep Purple.

Anul acesta, în perioada 17 – 20 iulie se va desfășura cea de-a 11-a ediție a festivalului METALHEAD Meeting, de data aceasta în aer liber, în Parcarea C de la Romexpo.

Două scene, peste 30 de artiști și 8 headlineri vor ține stindardul metalului sus. Printre trupele care sunt pregătite să îi adune pe fani în fața scenei se numără Steel Panther, Alestorm, Moonspell, Infected Rain, Judas Priest, Doro, Skindred și Empire State Bastard.

Text de TEODORA BRATU | RECOMANDĂRI

Citește mai multe articole din MUZICĂ.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută