Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/06/2024
Artă & Cultură / Teatru

PREMIERĂ | „Hello, Ceaușescu”, la Teatrul de Comedie

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii PREMIERĂ | „Hello, Ceaușescu”, la Teatrul de Comedie Share PREMIERĂ | „Hello, Ceaușescu”, la Teatrul de Comedie
Hello, Ceaușescu la Teatrul de Comedie


„Hello, Ceaușescu”, premieră la Teatrul de Comedie

Ajunsă aproape de final, stagiunea teatrală bucureşteană beneficiază, totuşi, de încă o premieră, care se anunţă peste măsură de interesantă, deoarece vine de la Matei Lucaci-Grünberg, co-autorul şi regizorul ineditului spectacol D’ale carnavalului – Un text cu problemă, care ne prezintă istoria cenzurii celebrei farse comice a lui Caragiale.

În plus, titlul noii montări, Hello, Ceaușescu, este în sine incitant, având la bază, după cum ni se spune, un scenariu dramatic de Eduard Buhac și Matei Lucaci-Grünberg, inspirat din… grupul C R-M R, povești personale, Goodbye Lenin, revoluția română și multe altele.

Nu ne rămâne decât să vedem cu ochii noştri despre ce este vorba… la Teatrul de Comedie.

Hello, Ceaușescu este un spectacol comic și trist, nostalgic și emoționant, istoric și personal. El vorbește despre mici forme de dizidență în regimul comunist, vorbește despre familie, despre prietenie, despre singurătate și despre minciună. În Hello, Ceaușescu, minciuna este candidă, justificabilă, poate chiar necesară. Hello, Ceaușescu vorbește despre puterea imaginației și despre dragoste. Pentru actori este un mic tur de forță: Delia Nartea (mama), Carol Ionescu (fiul), Cătălina Mihai (iubita), Eduard Buhac (prietenul), Alexandru Conovaru (în foarte multe roluri), Ana-Maria Turcu (în foarte multe roluri), Răzvan Alexe (în foarte multe roluri) și Mihaela Măcelaru (în foarte multe roluri).”

– Matei Lucaci-Grünberg

Hello, Ceaușescu la Teatrul de Comedie
Matei Lucaci-Grunberg

Recomandare de IOAN BIG | TEATRU

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută