Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2024
Eat & Drink / Drink

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892 Share Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892
Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892


Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892, parte din Alexandrion Group, membru al Nawaf Salameh Family Office, şi-a deschis porţile pentru iubitorii de vin din România şi din străinătate. Momentul a fost marcat prin lansarea gamei de vinuri DAR 1892, în cadrul evenimentului organizat la crama din comuna Gura Vadului (Jud. Prahova), regiunea Dealu Mare.

Cu un istoric şi experienţă de peste 130 de ani, crama a trecut prin două procese de rebranding din 2018 până în prezent.

Denumirea Domeniile Alexandrion Rhein 1892, reflectă apartenenţa la Grupul Alexandrion și îi conferă o identitate distinctă și o poziționare clară în industria vinului, subliniind angajamentul puternic față de calitate și respectul pentru tradiție.

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892

Dr. Nawaf Salameh, Preşedintele Fondator Nawaf Salameh Family Office, a declarat:

“In 2018, când ne-am extins în segmentul de vinuri, ne-am propus să ducem mai departe tradiţia, calitatea şi renumele cramelor achiziţionate de la familia Halewood şi să amplificăm succesul vinurilor produse prin inovaţie şi premiumizare.

Medaliile obţinute la competiţii internaţionale prestigioase confirmă că am reuşit să facem acest lucru într-un timp scurt. Iar acum, după procesul de tranziţie firesc în cazul unei preluări, a venit momentul să sărbătorim identitatea Domeniile Alexandrion Rhein 1892, alături de cei care ne apreciază produsele, oferindu-le un vin super premium, DAR 1892, care este imaginea cramei. 

Fiecare pahar de vin DAR 1892 îşi propune să stimuleze mintea și simțurile consumatorilor printr-o combinație armonioasă de culori captivante și arome vibrante, pline de bogăție şi reprezintă o invitație la o călătorie senzoriala unică.

“Obiectivul principal al gamei DAR este de a atrage consumatori entuziaști, care savurează vinul în ocazii variate. Gama se adresează celor dispuși să investească în produse superpremium, ce îmbină perfect tradiția, moștenirea și rafinamentul modern”, a spus Jean-François Joumier, Master Distiller & Oenolog.

Gama DAR 1892, include 3 expresii – alb, rosé si rosu- şi reflectă cu fidelitate caracterul cramei, esenţa podgoriilor şi măiestria în vinificaţie.

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892
Teodora Tompea & Antonio Salameh

DAR 1892 Alb

Acest vin alb remarcabil este o simfonie a patru soiuri de struguri: Chardonnay, Viognier, Tămâioasă Românească și Sauvignon Blanc. Fiecare înghițitură dezvăluie note subtile de vanilie, prospetime citrică, și arome bogate de piersici coapte și ananas proaspăt. Maturarea în butoaie noi de stejar francez adaugă complexitate și rafinament, rezultând într-un vin alb echilibrat și captivant.

DAR 1892 Rosé

Pentru cei care apreciază eleganța unui vin rosé, această expresie combină armonios Shiraz, Fetească Neagră și un strop de Cabernet Sauvignon. Vinul oferă o experiență rafinată, cu arome proaspete de fructe de pădure și note subtile de flori de primăvară. Este un vin perfect pentru momente de relaxare sau ocazii speciale, aducând o notă de prospețime și sofisticare.

DAR 1892 Roşu

Vinul roșu combină soiurile Fetească Neagră, Cabernet Franc, Shiraz și un strop de Cabernet Sauvignon. Maturat în butoaie noi de stejar francez, acest blend sofisticat dezvăluie arome complexe de cireșe coapte și ciocolată neagră, completate de un echilibru fin între taninurile mătăsoase. Este un vin roșu profund și elegant, perfect pentru a acompania mesele rafinate sau pentru a fi savurat în momente de contemplare.

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892

Domeniile Alexandrion Rhein 1892

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 reprezintă un exemplu de succes în valorificarea potențialului viticol al României și în promovarea tradiției viticole locale. Cu peste 250 de hectare de podgorii în regiunea Dealu Mare, crama se bucură de un terroir comparabil cu cele din Bordeaux (Franța) și Toscana (Italia), ceea ce contribuie la diversitatea și calitatea vinurilor produse.

Prin participarea la competiții internaționale de prestigiu precum Concours Mondial de Bruxelles (Belgia), Vinarium (România) sau International Wines & Spirits Competition (Marea Britanie), vinurile produse la Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 au obținut recunoaștere și premii importante de-a lungul anilor, confirmând calitatea și excelenta acestora pe plan mondial.

Pe o piață a vinului din România în continuă creștere, cu o producție de peste 90 de milioane de litri, Domeniile Alexandrion Rhein 1892 se remarcă prin varietatea și calitatea gamei sale de produse.

Cu o gamă diversificată de vinuri linistite și spumante, printre care se numără Rhein Extra, Hyperion, Concert Prestige Rosé, Neptunus, Kronos, Theia, Byzantium și Prahova Valley, Domeniile Alexandrion Rhein 1892 s-a impus ca unul dintre cei mai importanți producători români de vinuri, reușind să combine tradiția, calitatea și inovația în fiecare sticlă.

Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 şi-a deschis portile şi a lansat gama de vinuri DAR 1892
Vinuri Crama DAR 1892

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută