Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/05/2024
Festival Lifestyle

Care sunt principalele proiecte de explorare spațială planificate pentru următoarele decenii?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Care sunt principalele proiecte de explorare spațială planificate pentru următoarele decenii? Share Care sunt principalele proiecte de explorare spațială planificate pentru următoarele decenii?
Care sunt principalele proiecte de explorare spațială planificate pentru următoarele decenii?


Care sunt principalele proiecte de explorare spațială planificate pentru următoarele decenii?

Care sunt progresele înregistrate din ultimii ani în dezvoltarea transportului spațial și cum ar putea acestea să deschidă noi oportunități pentru explorarea altor planete?

Aflăm răspunsurile de la 4 astronauți NASA la SpaceFEST 2024, organizat de POLITEHNICA București!

SpaceFEST 2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului în domeniul spațial și cel mai mare de acest gen din România, va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2024, în incinta Campusului POLITEHNICII București. Organizat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA din București, acest eveniment aduce împreună pasionații de spațiu, experții din domeniul aerospațial, patru astronauții de renume mondial și publicul larg pentru a celebra cunoașterea și explorarea continuă a universului.

Cum sunt selectați și pregătiți astronauții pentru misiunile spațiale?Care este cea mai interesantă experiență pe care a avut-o vreodată un astronaut în spațiu? Care este cea mai mare provocare pe care o întâmpină în timpul unei misiuni spațiale și cum o gestionează? 

SpaceFEST 2024 este o ocazie unică de a descoperi misterele și inovațiile din spațiu, oferind participanților experiențe captivante și educaționale. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea șansa de a interacționa cu astronauții de la NASA și Axiom Space, de a participa la ateliere practice, experimente cu tematică spațială, tururi spațiale, simulatoare de zbor, experiențe VR și AR, imprimante 3D, costume de astronauți pentru copii, aeromodelism, avioane, elicoptere observații solare și demonstrații de zbor cu drone

Care sunt principalele proiecte de explorare spațială planificate pentru următoarele decenii?

Activitățile programate includ observații solare, ateliere de construit rachete și aeromodele, precum și expoziții de artă și tehnologii spațiale. Pentru cei mici, sunt pregătite activități distractive și educative, cum ar fi proiecții în planetariu, ateliere de creație și concursuri de desene cu tema spațiului.

Cum vor arăta misiunile spațiale în următorii 50 de ani și care sunt obiectivele majore pe care omenirea le are în explorarea cosmică pe termen lung? Care sunt progresele înregistrate în dezvoltarea transportului spațial și cum ar putea acestea să deschidă noi oportunități pentru colonizarea altor planete sau corpuri cerești? 

SpaceFEST 2024 nu este doar despre explorarea științifică, ci și despre inspirație și inovație. În cadrul evenimentului, vor avea loc discuții și prezentări despre viitorul zborului spațial, tehnologiile emergente și oportunitățile de colaborare în industria aerospațială.

Evenimentul va culmina cu Summitul European SpaceFEST 2024, care va avea loc pe 3 iunie, la Palatul Parlamentului din București. Aici, liderii din industria spațială și oficialii guvernamentali vor explora noi orizonturi în domeniul aerospațial, acoperind teme precum inovația, cercetarea interdisciplinară și viitorul zborului spațial. De asemenea, evenimentul include o Gala la Opera Națională București, unde personalități de marcă din domeniul spațial vor fi premiate în cadrul unei ceremonii oficiale.

Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie la eveniment, vă rugăm să vizitați site-ul dedicat www.spacefest.upb.ro 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută