Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/05/2024
Eat & Drink

ARTISAN FOOD MARKET ed. a VII-a

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ARTISAN FOOD MARKET ed. a VII-a Share ARTISAN FOOD MARKET ed. a VII-a
ARTISAN FOOD MARKET ed. a VII-a și HANU’ LUI MANUC | București | 18 – 19 Mai


ARTISAN FOOD MARKET ediția a VII-a, la HANU’ LUI MANUC București, între 18 și 19 mai

Cea de a VII-a ediție o vom desfășura în aceeași atmosferă prietenoasă și jovială din inima Bucureștiului, la Hanu’ lui Manuc (cel mai vechi Han funcțional din Europa, dar și un restaurant plin de istorie și farmec ), în weekendul 18 – 19 Mai.

Te așteptăm alături de mulți artizani locali din toată țara să înțelegem împreună ce inseamnă sustenabilitatea locală, interacțiunea directă cu sursa de hrană sănătoasă, trasabilitate, poveștile gastro-oenologice remarcabile, ce presupune valorificarea unor rețete locale vechi, reinterpretări de produs.

Vor fi degustări, facem educație privind consumul de produse locale, vorbim despre unicitate, sprijin și despre multe alte valori, așa cum te-am obișnuit. Vor fi prezenți producători locali din toată țara cu produse artizanale gourmet remarcabile a căror producție se întinde pe durata unui secol de istorie cu povești fabuloase. Mulți dintre ei sunt pentru prima dată în București.

În lipsa unui brand gastro-oenologic de țară și al unui dezinteres total al autorităților publice pentru promovorarea produselor locale, am creat în 2022 acest proiect care pâna în prezent a reușit să promoveze, din inițiativă privată cu autofinanțare, peste 200 de producători / antreprenori locali și sa evidențieze peste 2500 de produse locale unice din patrimoniul cultural gastronomic.

Hanul lui Manuc va fi pentru 2 zile un loc în care experiențele gastro – oenologice reprezintă sufletul, prietenia, cultura și dragostea enoică a fiecăruia dintre noi, prin prezența unor producători locali cu povești inedite. Te întâlnești cu foști consultanți financiari deveniți fermieri crescători de capre, cu corporatiști care și-au descoperit pasiunea de producători de dulcețuri, zacuște, siropuri, sucuri, miere, cu brutari și pălincări aflați la a treia generație care valorifică rețete vechi moștenite, și cu mulți alți antreprenori locali sosiți din toate colțurile țării.

ARTISAN FOOD MARKET ed. a VII-a și HANU’ LUI MANUC | București | 18 – 19 Mai

Pentru că este un eveniment prin care încercăm să recuperăm gastronomia locală și rețete vechi de sute de ani, n-o să lipsească zacuște, lactate proaspete și maturate de la ferme locale al căror principiu este calitatea iar garanția este gustul, sosuri craft, uleiuri, dulcețuri, gemuri, siropuri, sucuri ecologice, produse în serie mică din fructe și legume locale. Recuperăm și gustul autentic al produselor din carne de vită, oaie din bovine și ovine alese pentru a arăta că în România se produce necesarul de carne și că importul de carne, legume, fructe dar și de produse finite nu face altceva decât să distrugă și să sufoce fermele locale și comunitățile locale de producători, intenționat sau din neștiință.

Evenimentul este un moment unic pe care să ți-l oferi într-un weekend, o oază de liniște la cel mai vechi Han din București, un răsfăț gastronomic prin autenticitatea produselor lucrate artizanal cu povești unice care stau în spatele acestor creații și voie bună fară limite.

Te așteptăm și pe tine să intri în cea mai frumoasă și creativă atmosferă dedicată fenomenului producției artizanale food & drink din România, în inima Bucureștiului:

Dorința noastră, ca și a ta, suntem siguri, este să facem din patrimoniul cultural gastronomic românesc un brand de țară și să creștem consumul de produse locale artizanale. Și asta o putem face numai împreună! Așadar, te așteptăm să ne vizitezi și să fii parte din fenomenul producției artizanale food & drink din România.

Eveniment creat de #accentenoifair și susținut de  #bioshopromania #gastroart #VinulRo #RestaurantHanuluiManuc #zilesinopti #metropotam #agendaexpo și alți prieteni la fel de dedicați. Se aude la #MagicFM
Save the date Artisan Food Market ed. a VII-a | 18 – 19 MAI | HANU’ LUI MANUC |  10:00 – 20:00 |

INTRARE LIBERĂ

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută