Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/04/2024
Viața Orașului / Lucruri pe care le știi doar dacă

Lucruri pe care le știi doar dacă ești digital marketer, cu Oana Jelea

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Lucruri pe care le știi doar dacă ești digital marketer, cu Oana Jelea Share Lucruri pe care le știi doar dacă ești digital marketer, cu Oana Jelea


Oana Jelea e licențiată în Biologie, are 2 mastere în Biochimie Aplicată și Gestiunea și Protecția Mediului, iar de 4 ani a fondat agenția JOCstudio.

Oana lucrează pe strategie de marketing cu business-uri la început de drum și strategie de brand și comunicare cu start-up-uri și mid size business-uri.

Întrebată de rădăcinile pasiunilor ei pentru știință și marketing & branding, Oana se întoarce în anii copilăriei, în care a avut influențe atât din zona creativă, cât și din cea științifică: ”Cu părinți universitari în domeniul biologiei și un bunic cu background în pictură, am fost expusă ambelor tărâmuri”.

Lucruri pe care le știi doar dacă ești digital marketer, cu Oana Jelea
Oana Jelea: ”Colaborăm cu oameni, facem marketing pentru oameni și vindem către oameni. Empatia trebuie să fie prezentă în fiecare etapă a colaborării”

Așa a ajuns studentă la Facultatea de Biologie, iar în paralel pasionată de marketing. ”Am început să învăț autodidact și să particip la cursuri relevante”, își amintește Oana. După 6 ani de freelancing, în 2020 a înființat JOCstudio, despre care Oana spune că e ”un mediu jucăuș de marketing și branding, unde învățăm și creștem împreună cu clienții”. Nu a uitat nici de iubirea pentru știință, urmând în prezent un doctorat în Protecția Mediului.

Pentru a înțelege cu ce se mănâncă de fapt marketing-ul digital, am rugat-o pe Oana să ne descrie în termeni uzuali domeniul ei de activitate: ”În esență, se concentrează pe promovarea produselor sau serviciilor folosind platformele online și tehnologiile digitale. Agenția JOCstudio e implicată în crearea și optimizarea website-urilor, dezvoltarea identității business-urilor, gestionarea campaniilor publicitare și producerea de conținut online. Cu alte cuvinte, folosim internetul și tehnologia digitală pentru a atrage audiența specifică a unui business și pentru a spori vizibilitatea și vânzările pentru clienții noștri.”

Despre cât de important e să ajungă la un numitor comun cu clienții, Oana consideră că e esențial să se stabilească din start care sunt așteptările ambelor părți: ”Fiecare client are așteptări diferite atunci când vine vorba de lansarea unei campanii online, iar dacă noi, ca agenție, comunicăm clar ceea ce poate fi realizat în cadrul campaniei, ajungem una-două la un numitor comun.”

Oana crede cu tărie că ”transparența și comunicarea constantă, împreună cu deschiderea noastră în expunerea fiecărui pas al procesului creativ” simplifică conexiunea cu clienții.

Întrebată dacă există suflet în lumea marketingului și a afacerilor în care se vorbește mai degrabă de profit, Oana ne propune o perspectivă umanistă: ”Colaborăm cu oameni, facem marketing pentru oameni și vindem către oameni. Empatia trebuie să fie prezentă în fiecare etapă a colaborării dintre antreprenori și agenții, precum și între business și clienți. Marketingul are ca scop informarea și entertainment-ul. Dacă nu atingem corzile emoționale ale publicului, marketingul pierde din sens și relevanță.”

Pe site-ul JOCstudio există o secțiune Guest Creators, unde Oana invită oameni din industria creativă să își împărtășească poveștile din mediul profesional. Consideră că e extrem de important să vorbim despre incluziune, diversitate, egalitate și sănătate mintală în mediul creativ datorită impactului pe care acesta îl are în societate: ”Ne-am propus ca în acest spațiu digital să lăsăm la ușă așteptările sociale care îngrădesc libertățile și să ne împărtășim greutățile.”

INTERVIU DE RĂZVAN SĂDEAN, apărut în revista Zile și Nopți Sibiu, nr. 6, 16-30 aprilie 2024

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută