Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2024
Lifestyle

4 sfaturi pentru a combate anxietatea și atacurile de panică

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 4 sfaturi pentru a combate anxietatea și atacurile de panică Share 4 sfaturi pentru a combate anxietatea și atacurile de panică
4 sfaturi pentru a combate anxietatea și atacurile de panică


Anxietatea și atacurile de panică se referă la tulburări psihologice care pot afecta grav calitatea vieții unei persoane.

Există, însă, strategii și tehnici eficiente diverse care pot ajuta la gestionarea și la reducerea simptomelor asociate acestei afecțiuni, iar despre acestea vei afla mai multe în acest articol.

Care sunt simptomele anxietății?

Despre simptomele anxietății,  Institutul BrainMap poate oferi nu numai cele mai importante informații, ci și acele detalii care vor ajuta la o mai bună gestionare a simptomelor. Este vorba despre un centru de cercetare și tratament care se specializează în tulburări neurologice și psihiatrice, inclusiv anxietatea.

Printre simptomele anxietății identificate de cercetătorii specializați în acest domeniu se regăsesc palpitațiile, transpirația, tremurăturile, senzația de sufocare, frica intensă, fiorii sau chiar amețelile. Echipa de experți de la Institutul BrainMap utilizează tehnici avansate de diagnostic și tratament, inclusiv neurofeedback-ul, pentru a ajuta persoanele care suferă de anxietate să-și recâștige controlul asupra vieții și să trăiască fără frică și disconfort constant.

Respirația conștientă

Una dintre cele mai simple și eficiente tehnici pentru combaterea anxietății și a atacurilor de panică este respirația conștientă sau respirația profundă. Această tehnică constă în efectuarea unor exerciții de respirație lentă și profundă, individul concentrându-se pe inhalarea și exhalarea aerului. Chiar dacă poate părea un exercițiu mediocru, acesta poate ajuta la calmarea sistemului nervos și la reducerea simptomelor anxietății.

Exercițiile de relaxare și meditația

Instrumente puternice în vederea reducerii anxietății și stresului sunt și exercițiile de relaxare și meditația. Este important să dedici timp în fiecare zi practicării meditației sau exercițiilor de yoga, precum și efectuării unor diverse tehnici de relaxare care te pot ajuta să te eliberezi de gândurile anxioase și să te centrezi asupra momentului prezent.

Exercițiile fizice regulate

Nu numai în menținerea unei forme fizice adecvate, ci și în menținerea sănătății mentale și pentru reducerea simptomelor anxietății sunt importante exercițiile fizice regulate. În acest sens, este important să încerci să faci mișcare zilnic. Mergi pe jos, aleargă, înoată sau fă yoga! Aceste activități pot stimula eliberarea de endorfine și serotonină, neurotransmițători care te pot ajuta să te simți mai bine și să gestionezi mai bine anxietatea.

Evitarea consumului excesiv de cofeină și alcool

Cofeina și alcoolul sunt două substanțe care pot agrava simptomele anxietății și pot amplifica atacurile de panică. În vederea obținerii unei stări de bine și a gestionării eficiente a anxietății și atacurilor de panică, încearcă să reduci consumul acestor substanțe și să monitorizezi efectele pe care le au acestea asupra stării tale mentale.

Nu uita că este important să cauți ajutor profesional pentru o gestionare eficientă a anxietății și atacurilor de panică. În acest sens, terapia cognitiv-comportamentală (TCC) și alte forme de consiliere pot oferi instrumente și strategii eficiente pentru a te învăța să gestionezi în mod eficient  gândurile și emoțiile anxioase.

4 sfaturi pentru a combate anxietatea și atacurile de panică
Foto header

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută