Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/02/2024
Artă & Cultură / Performing arts Lifestyle

Cine este Michael Flatley, fondatorul Lord of The Dance?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cine este  Michael Flatley, fondatorul Lord of The Dance? Share Cine este  Michael Flatley, fondatorul Lord of The Dance?
Michael Flatley


Michael Flatley, o legendă vie a dansului irlandez, și-a construit un imperiu în lumea de divertisment, dar puțini sunt cei care cunosc originea pasiunii sale pentru dans.

Fiul unor imigranți irlandezi în Statele Unite, Flatley a fost influențat de talentul mamei sale, o dansatoare profesionistă, și de bunica sa, campioană la dans. Începând să danseze de la vârsta de 11 ani, a sfidat așteptările, devenind la 17 ani primul american câștigător al campionatului internațional de dans irlandez.

Pe lângă dans, Flatley a excelat în box (obținând titlul de „Mănușa de Aur”) și în muzică, dar a început să-și câștige existența în afacerea familiei, continuând să danseze în timpul liber. Schimbarea carierei lui a venit în anii 1980, când a fost invitat să se alăture trupei muzicale irlandeze The Chieftains, moment în care și-a rafinat stilul unic de dans.

Cine este Michael Flatley, fondatorul Lord of The Dance?

Ascensiunea lui Flatley a fost rapidă. După un spectacol remarcabil la festivalul „Spirit of Mayo”, în 1993, a fost ales să creeze un număr pentru Eurovision 1994. Proiectul său, „Riverdance”, a fost un succes exploziv, transformând dansul irlandez într-o expresie plină de viață și energie. Cu toate acestea, în 1995, Flatley a părăsit „Riverdance” din cauza unor neînțelegeri creative.

În loc să se lase descurajat, a dezvoltat „Lord of the Dance”, un show de dans irlandez spectaculos în stil Las Vegas, care l-a prezentat pe Flatley în cel mai extravagant mod posibil și a transformat dansul irlandez într-un fenomen mondial. Deși unii critici au privit spectacolul ca fiind prea somptuos, publicul a fost fascinat, iar „Lord of the Dance” a devenit un bestseller internațional.

Urmat de „Feet of Flames”, cu peste 100 de dansatori performând pe o scenă cu patru niveluri și „Celtic Tiger”, prima sa producție de dans în două acte, Flatley a continuat să inoveze și să impresioneze. În 2015, a avut premiera ultimul său spectacol pe Broadway, retrăgându-se ulterior din dansul activ, dar rămânând un producător și creator prolific. De-a lungul carierei sale, a câștigat multiple premii și a bătut recorduri, printre care și cei mai mulți pași de step pe secundă, respectiv 35.

Cea mai recentă creație, „25 Years of Standing Ovations”, a început turneul internațional în 2022 și a ajuns în București în mai 2023. Acest spectacol aniversar a combinat cele mai îndrăgite coregrafii cu noi elemente surpriză, sub îndrumarea lui Flatley. Cu un amestec de romantism, senzualitate și pasiune, spectacolul a fost completat de efecte pirotehnice impresionante, creând o atmosferă unică.

Datorită succesului imens avut cu acest turneu, Michael Flatley și întreaga trupă Lord of the Dance au decis să încânte publicul cu încă un turneu internațional, „Lifetime of Standing Ovations”. Iar București este din nou un punct de oprire pentru cei mai talentați dansatori ai lumii – pe 21 mai 2024, la Sala Palatului.

Având în vedere succesul spectacolului din 2023, este de așteptat ca biletele să se epuizeze rapid, așa că vă recomandăm să vă asigurați locul cât mai curând posibil. Acestea sunt puse spre vânzare pe www.iabilet.ro, iar prețul pornește de la 103,95 lei.

» Performing Arts

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută