Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/10/2023
Educație

Ai o idee de startup? Rubik Hub organizează un pre-accelerator în Iași

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Ai o idee de startup? Rubik Hub organizează un pre-accelerator în Iași Share Ai o idee de startup? Rubik Hub organizează un pre-accelerator în Iași
Program de pre-acelerare Rubik Hub


Rubik Hub / ADR Nord-Est organizează, în perioada 31 octombrie – 7 decembrie, un program de pre-accelerare pentru cei care au o idee de startup cu o componentă tehnică și vor să treacă la următorul nivel.

RubikEDU va avea un format mixt, cu ateliere săptămânale în format fizic, dar și
online, pentru a aduce experiența mentorilor din comunitate. Înscrierile sunt deschise până pe 25 octombrie și se fac aici: https://rubikhub.ro/rubikedu/.

Despre RubikEDU

Ajuns la cea de-a 8-a ediție, RubikEDU îi ajută pe cei cu o idee să-și clarifice pașii pentru a ajunge la un startup de succes și să aibă o bază solidă de cunoștințe. Un program necesar pentru cei care pornesc în antreprenoriat, cu sesiuni construite în jurul temelor principale pentru cei la început de drum.

De multe ori, cei care au o idee încep deja să construiască o soluție în jurul ei, fără a trece prin primii pași, în care evaluezi dacă problema identificată există cu adevărat și dacă soluția la care te-ai gândit răspunde problemei reale. Toate întrebările care țin de validare ajută să-ți dai seama dacă direcția pe care ai ales-o este cea corectă și te ajută să salvezi timp și bani. La început, trebuie să depui un efort minim în dezvoltare și maxim în explorare, pentru a crește șansele de succes. – Ionuț Amariei, coordonatorul programului.

Despre Rubik Hub

Noutatea vine cu faptul că fiecare sesiune care se va ține în Iași va fi deschisă publicului. Astfel, cei interesați de următoarele subiecte pot participa fizic conform agendei:

  • 31 octombrie – Introducere și Lean Canvas
  • 2 noiembrie – Cum să-ți prezinți ideea de startup
  • 7 noiembrie – Sesiune de întrebări deschise cu fondatori de startup
  • 16 noiembrie – Procesul de cunoaștere a clientului și validarea prin experimente
  • 29 noiembrie – Vânzarea – artă sau proces?
  • 6 decembrie – Tipuri de finanțări în startup
  • 7 decembrie – Demo Day – Prezentarea ideilor

Diana Șerbănescu povestește despre experiența de participare în ediția din primăvara acestui an:
„Am învățat în doar câteva săptămâni ceva ce mi-ar fi luat ani de testat și recalibrat. Am apreciat calitatea prezentărilor, sinceritatea mentorilor, suportul 24/7, conversațiile, introducerile și conexiunile noi.”

Fiecare sesiune va fi prezentată de un mentor cu experiență în domeniu. În plus, participanții vor primi feedback individual în sesiuni 1:1.

Programul se va încheia cu un eveniment în care participanții își vor prezenta soluțiile printr-un pitch de 3 minute, în fața unui juriu.

Din 2018 și până acum, echipa Rubik Hub a susținut peste 150 de participanți în programul RubikEDU, cu sprijinul a peste 60 de mentori.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută