Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2023
Artă & Cultură

Dezbatere cu privire la arta generativă: de la NFT la IA

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Dezbatere cu privire la arta generativă: de la NFT la IA Share Dezbatere cu privire la arta generativă: de la NFT la IA
Dezbatere cu privire la arta generativă: de la NFT la IA


Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 12:00, Asociația AltIași și partenerii vă invită la dezbaterea cu titlul „Arta generativă: de la NFT la Inteligența Artificială”.

Evenimentul, își propune să aducă împreună teoreticieni și profesori din zona artelor vizuale cu reprezentanți ai comunității de IT din Iași, are loc la etajul 2 al Palatului Braunstein (Str. Cuza Vodă, nr. 2), iar intrarea este gratuită, în funcție de disponibilitatea locurilor din sală.

Participă: Horea Avram (Universitatea de Artă și Design din Cluj), Cristian Nae (Universitatea Națională de Artă George Enescu), Florin Cardasim (Strongbytes) și Dragoș Silion (Co-fondator Artlink.app).
Moderator: Raluca Oancea (Universitatea Națională de Arte București)

Inteligența umană – ceea ce ne permite să înțelegem lumea din jurul nostru și decorul vieții noastre – nu mai este exclusiv umană. Este o inteligență hibridă, distribuibilă, formată din neuroni și cipuri, amintiri și baze de date, imaginație și prognoze computaționale, gânduri și algoritmi. Pe măsură ce folosim inteligența artificială (IA) pentru a ne înțelege existența, granița dintre noi și tehnologie devine din ce în ce mai neclară: unde terminăm și unde începe IA?

Evenimentul face parte din proiectul „Recode: artă și tehnologie în context transumanist”, co-finanțat de AFCN.

Organizator: Asociația AltIași.

Parteneri: Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă din cadrul UNAGE Iași, Centrul Cultural German Iași, Institutul francez din Iași, forumul cultural
austriac, Leroy Merlin.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu
este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.
Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută