Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2023
Lifestyle / Fashion

Alin Gălățescu | OCTOMBRIE, luna dintre sezoane

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Alin Gălățescu | OCTOMBRIE, luna dintre sezoane Share Alin Gălățescu | OCTOMBRIE, luna dintre sezoane
Octombrie 2023 Alin Gălățescu


Luna octombrie 2023 debutează cu un PARIS FASHION WEEK aflat în plina desfăşurare, pentru sezonul ce urmează acum, primăvara-vara 2024.

La noi este una dintre cele două, singurele!, luni pline ale sezonului scurt, de toamnă-iarnă: 15 septembrie – 5 decembrie. Asta, în lumea evenimentelor şi a show-urilor, în principal de lifestyle. 

Eu cred că, pe lângă noile obsesii ale românilor pentru premii  de orice tip, acordate de aproape oricine, alături de şuşe populare în care contează exclusiv numărul participanţilor, ori party-urile de firmă, mai ales în multinaţionale, avem, totuşi, şi o serie de evenimente de calitate autentică.

Se desprinde marea expoziţie BRÂNCUŞI, din cadrul programului TIMIŞOARA CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2023, un eveniment unic într-o viaţă de om, ba chiar istorică la nivel naţional. Avem apoi surprinzătoarea mare expoziţie PICASSO la Muzeul de Artă Recentă/MARe din Bucureşti, alături de care se evidenţiază şi ediţia de toamnă a ART SAFARI, toate trei fiind, evident, în strânsă corelaţie cu arta.

În modă – una dintre arte, în viziunea mea – revine festivalul DIPLOMA Show, dedicat tinerilor designeri, aşa cum am avut eu “BEST NEW COMMERS” timp de 10 ani, la începutul acestui secol.

După fascinantul BRÂNCUŞI Vizionarul, din ciclul Fashion Moments, urmează show-ul lunii octombrie, “COCO / KARL / LOVE! – 120 de Ani de CHANEL”, în cadrul renumitelor evenimente “SOIREES DE LA MODE”, ajunse acum la ediţia a XXXIII-a. Se încearcă şi refacerea prezentării celor mai bune colecţii ale anului în cadrul “OPERA-FASHION”, în care GALA AVANPREMIERE 2023 ar fi găzduită chiar de marea scenă a Operei Române din Bucureşti.

Toate acestea se fac în încercarea de a stimula creativitatea şi aria sa de manifestare pentru designerii români, să îi sprijinim să nu fie îngropaţi doar în comenzi ori în probleme administrative, sau, mai rău, să renunţe la pasiunea şi meseria lor reorientându-se, aşa cum a apărut un adevărat val în ultimii ani, foarte grei pentru domeniu.

Eu cred că avem încă multe de spus prin creaţia vestimentară autohtonă şi în lifestyle-ul autentic.

Octombrie 2023 Alin Gălățescu

EU CRED ÎN MODA ROMÂNEASCĂ!

Text de Alin Gălățescu | Lifestyle

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută