Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2023
Lifestyle / Sport

Sibiul va avea pistă continuă pentru biciclete până la Rășinari

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Sibiul va avea pistă continuă pentru biciclete până la Rășinari Share Sibiul va avea pistă continuă pentru biciclete până la Rășinari


Au început lucrările la continuarea pistei pentru biciclete pe DJ 106 A Sibiu – Rășinari, pe o lungime de aproximativ 2 km, cu o lățimea de 1,5 m pe sens. Lucrările demarate propun prelungirea pistei existente care pleacă din Sibiu, trece pe lângă Muzeul în aer liber ASTRA și ajunge în Pădurea Dumbrava.

Pista va oferi continuitate până la podul peste pârâul Seviș de la intrarea în localitatea Rășinari, fiind totodată prima pistă completă dintr-o rețea mai vastă avută în vedere de autorități care leagă orașul Sibiu de comunele din Mărginime.

Pista are trei segmente: primul segment vine în continuarea pistei existente (87 m lungime), iar alte două segmente, de o parte și de alta o șoselei (1,6 km lungime). Odată ce lucrările vor fi încheiate, noua pistă va aduce iubitorilor de ciclism o experiență mai plăcută de petrecere a timpului liber în frumoasele peisaje ce definesc împrejurimile orașului, posibilitatea de a fi în siguranță, iar pentru comunitatea din Rășinari o alternativă de transport, mai verde și mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Valoarea lucrărilor este de 6,12 milioane lei, fiind finanțate integral din bugetul Consiliului Județean Sibiu. Termenul de finalizare anunțat este luna august a anului 2024.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută