Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 19/09/2023
Festival Film

Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023 Share Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023
Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023


Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurarea, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023

Regizorul italian Giacomo Abbruzzese, aflat în România, în cadrul Bucharest International Film Festival 2023 a participat, duminică 17 septembrie, de la ora 18.30, la o sesiune de Q&A după proiecția filmului său, Disco Boy, aflat în competiția BIFF 2023Publicul prezent fiind dornic de a continua discuțiile cu regizorul italian și fiind nevoiți să elibereze sala de cinema pentru proiecția ce urma, au ales să prelungească întâlnirea în strada, în fața cinematografului Union.

Giacomo Abbruzzese va fi prezent și astăzi, luni, 18 septembrie, de la ora 18:30, la proiectia filmului său Disco Boy care va rula la Cinema Muzeul Țăranului iar după proiecție, va susține o sesiune de Q&A.

Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023
Giacomo Abbruzzese – regizor italian

Absolvent al Le Fresnoy  (Facultatea de Arte din Tourcoing, Franța), scurtmetrajele sale au fost selectate și premiate în numeroase festivaluri internaționale printre care amintim: Oberhausen, Palm Springs, Clermont-Ferrand, Viennale, Mar del Plata, Tampere, Indielisboa, Nouveau Cinéma Montreal, Winterthur, Angers, Torino, Leeds.

Acestea au fost difuzate pe canale de televiziune precum Canal+, Arte, France3, France2, Sky Art, SVT. A fost invitat ca artist rezident la Festivalul de Film de la Cannes, la Cinéfondation, la Cité Internationale des Arts din Paris și la Festivalul de scurtmetraje de la Clermont-Ferrand.

În 2022, a fost nominalizat la Premiile César cu documentarul America și tot în acest an a finalizat primul său lungmetraj Disco Boy, o coproducție Franța-Italia-Belgia-Polonia, cu Franz Rogowski ca protagonist. 

Disco Boy este câștigător al Ursului de Argint Berlinale 73 (Contribuție Artistică Remarcabilă, Hélène Louvart), nominalizat Best Film și Best First Feature, Berlin International Film Festival (2023), nominalizat Hong Kong International Film Festival 2023 (Golden Firebird) și speră să-și adjudece și marele premiu BIFF 2023.

De asemenea, publicul BIFF 2023 a avut ocazia ca sâmbătă și duminică, să întâlnească diferite personalități din lumea filmului internațional precum:

Regizorul Gunnar Bergdahl – președinte al Juriului BIFF 2023 care a discuta cu cei prezenți despre pelicula sa, Vocea Ludmileicare a rulat sâmbătă 16 septembrie, de la ora 20:30 la CREART – Grădina cu filme. 

Gunnar Bergdahl este critic de film, scriitor, realizator de filme născut la Stockholm în 1951. A studiat Jurnalismul la Universitatea din Göteborg (1971-73).  S-a ocupat de programarea artistică la cinematograful de artă Hagabion, Göteborg (1979-1983), a fost redactor al revistei de film Folkets Bio-Bladet (1984-1987), din 1987 a făcut parte din echipa Festivalul de film de la Göteborg, ajungând director al acestui festival (1993-2002). În 1989 a fondat revista de film Filmkonst, al cărui redactor șef a fost până în anul 1997.

 A fost membru al consiliului de administrație al Institutului Suedez de Film (1999-2002), gazda programului de serviciu public SVT „Mediemagasinet” (2003), redactor cultural al cotidianului Helsingborgs Dagblad (2004-2014), partener și consilier principal al societății de producție Vilda Bomben Film AB (din 2015). Cărți publicate: Secolul XX al lui Bergman (2000), Cartea Ludmilei (2002), Interludiu în Smygehuk (despre Jan Troell, 2002), Cultura aleasă (2008), Ljudmila de la Cernobîl (2011). 

Filmografie: The Voice of Bergman (doc, 1997), Vocea Ljudmilei (doc, 2001), Ingmar Bergman; Intermezzo (doc, 2002), The Voice of Silence (scurtmetraj, 2003), Ljudmila & Anatolij (doc, 2006), Tracks (doc, 2016), Last Breath (scurtmetraj, 2017), This is the Night(scurtmetraj, 2021).

Regizorul Nathan Lauer împreună cu echipa sa care a stat în spatele filmului Who Killed Kenya, s-au întâlnit cu publicul în cadrul unei sesiuni de Q&A, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11:00 la Cinema Muzeul Țăranului.

Nathan Lauer a crescut în Göttingen, Germania. De la o vârstă fragedă a fost implicat în proiecte cinematografice, ajungând chiar să își petreacă ultimii ani de liceu realizând un film de amatori de lungmetraj cu peste o sută de prieteni și rude. După ce a călătorit prin lume s-a mutat la Groningen pentru a studia Relații Internaționale și Filosofie.

Pe lângă studii, a continuat să lucreze ca regizor independent și să realizeze filme fără buget. În 2021, s-a mutat la Berlin pentru a lucra în domeniul politicii financiare și pentru a-și extinde activitatea de freelancer. În timp ce își termina masteratul în economie politică internațională, a scris, regizat și produs primul său film de lungmetraj propriu-zis în Groningen, finalizându-l în 2023. De atunci, a fost implicat într-o gamă largă de proiecte cinematografice, de la concursuri de scurtmetraje și filme de artă abstractă la documentare politice.

Regizoarea Lila Avilés care va participa la filmul regizat de ea, Totem, film ce se află în cursa câștigării trofeului BIFF 2023 și pe care îl puteți viziona marți, 19 septembrie și joi, 21 septembrie de la ora 18.30 la Cinema Union, după fiecare proiecție urmând o sesiune de Q&A susținută de regizoare.

Lila Avilés născută în Ciudad de Mexico, a studiat artele scenice cu Ximena Escalante și José Caballero și scenariu de film cu Beatriz Novaro și Paula Marcovich. După ce a regizat câteva scurtmetraje, a debutat în filmul de lungmetraj în 2018 cu The Chambermaid, care a avut premiera la cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Toronto.

Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023
Lila Avilés

Cu această peliculă, Avilés a câștigat Premiul Ariel pentru cel mai bun debut și a primit o nominalizare pentru cel mai bun regizor. Filmul a fost, de asemenea, ales drept propunerea mexicană pentru cel mai bun film internațional de lungmetraj la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar.

Al doilea lungmetraj al ei, Totem, a fost înscris în competiția principală la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2023, unde a câștigat Premiul Ecumenic pentru cel mai bun film, dar și Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Ierusalim 2023.

Katharina Huber va susține miercuri 20 septembrie, de la ora 17.30, la Institutul Goethe, un masterclass, urmând ca de la ora 18.30, la cinema Union, să fie prezentat filmul său A Good Place aflat în competiția BIFF 2023 iar după, regizoarea va susține o sesiune de Q&A.

Sesiune de Q&A prelungită în stradă, ocazionată de prezența regizorului italian Giacomo Abbruzzese în cadrul Bucharest International Film Festival 2023
Katharina Huber

 Katharina Huber, a absolvit Academia de Arte Media din Köln și a primit bursă din partea DAAD pentru a studia la Royal College of Art din Londra. La acea vreme, activitatea ei principală se concentra pe animație și pe scurtmetraj. Întoarsă la Köln, ea a continuat să lucreze ca realizatoare de film independentă. În calitate de cofondatoare a unui studio de film, a produs semi documentarul Out of the Gardens, filmat în Antarctica.

Pelicula a avut premiera la FID Marseille în 2018. În 2020, scurtmetrajul The Natural Death of a Mouse (Moartea naturală a unui șoarece) a fost premiat în cadrul unor festivaluri internaționale și a primit Premiul german pentru scurtmetraj. Mai multe dintre producțiile ei au fost susținute de Film- und Medienstiftung NRW. A Good Place este primul ei film de ficțiune de lungmetraj, pe care l-a scris, produs și regizat.

Bucharest International Film Festival este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Parteneri: Centrul Naţional al Cinematografiei, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național al Ţăranului Român, Cinema Muzeului Țăranului, Cinema Union, Ambasada Japoniei, The Japan Foundation, Ambasada Mexicului, Ambasada Suediei, Ambasada Republicii Federale Germania, Goethe Institut, Institutul Italian de Cultură din București, Centrul Cultural Ceh, FCB Bucharest.

LEXUS este mașina oficială a festivalului cu suportul Lexus București Nord, ca partener de mobilitate.

Parteneri Media: Magic FmBucurești FMRadio România CulturalRFI RomaniaAgerpresAdevarulMedia AdvertisingBlitz TvHotnewsRevista FilmRevista MatcaZile și NopțiDCNews.roSpectacolaDilema VecheHistoriaObservator CulturalIQads.roZiarulmetropolis.roLiternetCineFan.roAarc.roArthood.roBucurestiFest.roCineGhid.ro, CinEuropa.orgCinefilia.ro

Pentru mai mult detalii vizitaţi pagina oficială a festivalului www.biff.com.ro.

Biletele pot fi achiziționate atât de la cinematografele partenere cât și online de pe eventbook.ro.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută