Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/09/2023
Artă & Cultură / Teatru

„Novecento” de Alessandro Baricco – povestea pianistului de pe ocean

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Novecento” de Alessandro Baricco – povestea pianistului de pe ocean Share „Novecento” de Alessandro Baricco – povestea pianistului de pe ocean
 „Novecento” de Alessandro Baricco – povestea pianistului de pe ocean


 „Novecento” de Alessandro Baricco – povestea pianistului de pe ocean

Spectacolul „Novecento” de Alessandro Baricco, una dintre surprizele acestei toamne, de la Teatrul Apropo, va avea premiera luni, 18 septembrie, orele 19:30, la Sala Pictură a Teatrului Național București, în cadrul celei de-a 13-a Ediții a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul teatrului independent.

Punerea în scenă a monologului pentru teatru semnat de scriitorul, regizorul și actorul italian Alessandro Baricco, care a stat și la baza celebrei ecranizări a lui Giuseppe Tornatore, „The Legend of 1900”, îi are în distribuție pe actorul Vlad Udrescu, dublu nominalizat la Premiile UNITER și pe muzicienii de jazz Ștefan Stoianovici (compoziție, pian), Premiul pentru compoziție la Sibiu Jazz Festival 2022, și Sergiu Bivol (trompetă).

Novecento spune povestea unui copil abandonat la naștere pe vasul transatlantic Virginian și adoptat de echipaj. Expus de mic la muzica din luxoasa sală de bal a vasului, băiatul, numit Novecento (1900), după numele secolului care tocmai începea, îşi dezvăluie talentul extraordinar: este un pianist și un compozitor de geniu care, deși nu va coborî niciodată de pe vas, va cânta despre toate frumusețile lumii. Vasul e micul lui Pământ plutitor, iar povestea lui Novecento este deopotrivă un poem și o fermecătoare improvizaţie pentru pian şi trompetă. 

Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. Pe bune. Era aşezat pe o încărcătură de dinamită mare uite aşa. O poveste lungă…

 „Novecento” de Alessandro Baricco – povestea pianistului de pe ocean

Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, The Legend of 1900” – Povestea pianistului de pe ocean, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți deja fermecați de talentul de povestitor și de expresivitatea lui Vlad Udrescu, este un motiv în plus să vedeți spectacolul.

Dacă i-ați ascultat măcar o dată, la Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul.

Programul reprezentațiilor :

18 septembrie – Premiera la Sala Pictură a Teatrului Național București

28 septembrie și 14 octombrie – Premiera la Teatrul Apropo

11 octombrie – Premiera la Teatrul Național Vasile Alecsandri, Iași

18 octombrie – Premiera la Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova

28 octombrie – Premiera la Filarmonica de Stat Sibiu

 „Novecento” de Alessandro Baricco – povestea pianistului de pe ocean

BILETELE se găsesc pe Bilet.ro și IaBilet.ro

Novecento de Alessandro Baricco

Cu: Vlad Udrescu, Ștefan Stoianovici (compoziție, pian), Sergiu Bivol (trompetă)

Muzica originală: Ștefan Stoianovici

Scenografia și costumele: Alexandra Lupeș

Regia: Daniel Simion

Grafica: Romulus Boicu

Producție și promovare: Costinela Caraene

O producție a Teatrului Apropo, în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC I.L. Caragiale București, TVR Iași.

PARTENERI MEDIA: TVR Cultural, TVR Iași, Radio Guerilla, Zile si Nopti, RFI Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, LiterNet, Bookhub, Ziarul Metropolis, Muze și arme, Suplimentul de cultură, Happening, România Pozitivă

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută