Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/08/2023
Artă & Cultură Viața Orașului

Be-Brașov a deschis înscrierile pentru atelierele creative gratuite ale ediției nr. 2

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Be-Brașov a deschis înscrierile pentru atelierele creative gratuite ale ediției nr. 2 Share Be-Brașov a deschis înscrierile pentru atelierele creative gratuite ale ediției nr. 2
Be-Brașov a deschis înscrierile pentru atelierele creative gratuite ale ediției nr. 2


A doua ediție a Be-Brașov: Retrocedarea formei I Memoria orașului” invită comunitatea tânără a orașului să se înscrie la unul dintre cele patru cursuri creative gratuite de film și fotografie documentară, teatru documentar sonor și de realizare afiș, care se desfășoară pe parcursul a peste 40 de ore/curs, sub îndrumarea unor specialiști în domeniu.

Un număr de 45 de cursanți brașoveni vor putea participa în perioada septembrie-octombrie la cursurile organizate de Docuart cu finanțare din bugetul Municipiului Brașov. Cei interesați sunt invitați să se înscrie până pe 07 septembrie 2023, completând formularul online aferent atelierului la care își doresc să participe.

Be-Brașov a deschis înscrierile pentru atelierele creative gratuite ale ediției nr. 2

Dacă în 2022 proiectul a avut ca scop retrocedarea memoriei”, în ediția din 2023, misiunea este retrocedarea formei” prin 4 ateliere creative gândite în jurul arhitecturii orașului.

Proiectul se desfășoară în contextul unei continue migrații a populației, dar și în căutarea educației continue non formale.

Be-Brașov este gândit ca o hartă a memoriei afective, maparea acesteia punând accent pe moștenirea culturală lăsată generațiilor tinere. Cultura unei comunități constă în caracteristicile fizice ale orașului și moștenirea culturală lăsate fiecărei generații.

Programul este deschis tuturor celor cu vârsta între 16-33 de ani, cu interese în dezvoltarea capacității de exprimare artistice, a învățării mecanismelor de producție și regie de film documentar, fotografie sau teatru documentar sonor, de realizare a unui afiș, celor care privesc cu interes către arhitectură și cinematografie, tinerilor adolescenți la începutul vieții artistice, persoanelor care caută să se exprime creativ sau să învețe cum să o facă.

Lucrările dezvoltate de participanți alături de coordonatorii programului vor fi prezentate într-o expoziție desfășurată în Brașov la finalul cursului. Această prezență, dar și cea online, a creațiilor finale, are rolul de a contribui la un dialog cultural virtual pe această temă, la o mai bună înțelegere a identității orașului, la îmbunătățirea percepției publicului referitoare la aspectele antropologice ale vecinătății și bunei conviețuiri prin lentila tinerelor generații.

Mă bucur să revenim la Brașov cu acest proiect de intervenție culturală. Cred foarte mult în acest gen de catalizator cultural în procesele de regenerare urbană pentru că întărește încrederea cetăţenilor în puterea unei comunități, precum și în autorităţile locale. Întotdeauna vom avea nevoie de un astfel de declanșator – cum e documentarul – care să ne ajute să cunoaștem și să înțelegem ceea ce este în jurul nostru”, spune Daniela Apostol, președinte Docuart.

Înscrie-te aici: www.be-brasov.docuart.ro

Vezi cum a arătat ediția 2022 aici: https://be-brasov.docuart.ro/editia-2022/

Asociația Docuart susține documentarul de(spre artă) în proiecte de tip festivalier ca Bucharest Art Film Festival sau Brâncuși Nocturn. De asemenea, Docuart produce și organizează proiecte de intervenție socio-culturală, folosind instrumente și metode relevante din domeniul visual.  Congruent și photoDoc sunt două astfel de proiecte cu componentă educativă, componentă prezentă și în Academia Docuart, școala de film documentar și cursuri speciale de educație vizuală derulate de aceeași organizație.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută