Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2023
Lifestyle

Zilele Bifei Galactice – Galactic Tick Day

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Zilele Bifei Galactice – Galactic Tick Day Share Zilele Bifei Galactice – Galactic Tick Day
Zilele Bifei Galactice - Galactic Tick Day


Zilele Bifei Galactice – Galactic Tick Day

Facem parte dintr-o călătorie cosmică, aici pe Pământ, prin emoții și trăiri care ne situează pe piscurile cele mai înalte ale munților sau în văile cele mai profunde ale Pământului, dar urmând totdeauna Calea Soarelui.

În 4 septembrie 2023, la ora 17:00, la Centrul de Proiecte Timișoara se dă startul oficial evenimentelor dedicate Zilei Bifei Galactice  –  Galactic Tick Day, în care se celebrează mișcarea noastră în jurul Căii Lactee.

Expoziția, intitulată „Ritual” reprezintă aspirațiile și visele umanității, care prin forme, culori, texturi și emoții, exprimate artistic, ilustrează idealul de co-creator al omului, într-un univers în continuă mișcare.

Maria Hadiji este un artist plastic cunoscut în peisajul cultural timișorean și nu numai. Lucrările sale explorează toate dimensiunile actului creației de la artă decorativă, pictură, tehnică mixtă și sculptură. Creează cu pasiune și dor, lucrările sale fiind apreciate de specialiști prin intermediul premiilor obținute, atât în țară, cât și în străinătate.

Emil Sfera este originar din Pancevo, Serbia. A absolvit Academia de Arte Frumoase din Belgrad în 1994. Palmaresul său are un număr de 66 de expoziții personale. Va expune la Timișoara picturi cu o tematică diversă care ilustrează universul interior al artistului.

Zilele Bifei Galactice - Galactic Tick Day

Via Lactea, practic ceremonia de deschidere a festivalului Galactic Tick, pe lângă vernisajul expoziției „Ritual”, mai cuprinde un recital de harpă susținut de artista timișoreană Laszlo Orsolya și o reprezentație de dans performativ Sufi, realizată de artistul egiptean Mahmoud Elseidi.

Despre peisajul sonor pe care are să îl picteze pe corzile harpei sale cu ocazia acestui eveniment, Laszlo Orsolya, spune că:

 Recitalul meu se va integra în mod armonios în conceptul fascinant al Galactic Tick Festival, aducând o experiență muzicală captivantă și plină de magie. Prin sunetele harpei mele, voi crea o atmosferă cosmică și emoționantă, care va completa perfect spiritul și energia acestui festival extraordinar.”

Sărbătoarea mișcării Soarelui în jurul Căii Lactee va continua printr-o reprezentație de dans performativ Sufi, realizată de artistul egiptean Mahmoud Elseidi, care va imprima în mișcările dansului său, însăși mișcarea Soarelui.

”Încep prin a mă poziționa în centru, ridic mâna dreaptă către cer și mâna stângă către pământ și, pe măsură ce ritmul crește, mă simt ca și cum plutesc deasupra Pământului.”

Orar de vizitare: 4 – 10 septembrie 2023, Luni – Sâmbătă, orele 12:00 – 20:00

Locație: Centrul De Proiecte – parter, Str. Vasile Alecsandri nr.1, Timișoara

Zilele Bifei Galactice - Galactic Tick Day

Galactic Tick Festival face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parteneri: Centrul de Proiecte Timișoara, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, Biblioteca Județeană Timiș, Fundația Siguranța Copiilor din România din Checea, Asociația Teatrul Senzorial, Asociația Inima Îți Vorbește, Primăria Checea. Asociația Culturală Shilla, Aqua Dolomia.

Sponsori: Noise Grid SRL, Societatea Urban Socializing SRL, V&G Automatic Sistems SRL, Crama Dradara, Casa Altringen

Eveniment organizat de: ACT Negura

Artwork: (c) Daniel Dorobanțu

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută