Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2023
Festival Muzică Artă & Cultură / Art Expo

Geneza CODRULUI, noua pictură murală în centrul Timișoarei

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Geneza CODRULUI, noua pictură murală în centrul Timișoarei Share Geneza CODRULUI, noua pictură murală în centrul Timișoarei
Geneza CODRULUI, noua pictură murală în centrul Timișoarei


Geneza CODRULUI, noua pictură murală în centrul Timișoarei

Un perete din Timișoara a prins viață și culoare printr-o pictură murală realizată de artistul Flaviu Rouă. Este al doilea an consecutiv în care CODRU Festival oferă comunității un dar care duce fiecare trecător cu gândul la natură și dezvăluie o parte din povestea conturată în jurul festivalului.

Pictura murală este realizată în zona centrală (strada Gheorghe Lazar, nr. 24) pe o suprafață de 45 de metri pătrați și a fost realizată în 10 zile.

“Lucrarea stă la baza unei metafore, contopirea a două corpuri celeste Soarele și Luna. Soarele este reprezentat de figura masculină și, în antiteză, Luna este reprezentată de personajul feminin. Lumina cedată de Soare Lunii reprezintă dragostea acestuia față de ea, totul având loc pe un tărâm feeric numit Pământ“, a spus artistul Flaviu Rouă.

Scena este o parte din povestea festivalului din acest an. In cadrul festivalului veți descoperi un tarâm nou. În fiecare dintre cele zile vom păși într-un tărăm unic, inspirat din natură și transpus de echipa CODRU Festival în amenajări spectaculoase.

“Pictura murala Geneza Codrului ilustreaza intalnirea celor doua lumi antagonice ale povestii CODRU, Taramul de la Miazazi si Taramul de la Miazanoapte, echivalentul zonelor tematice deja cunoscute ale festivalului Sub Soare si Sub Codru. Simbolic, aceasta intalnire dintre lumina si umbra reprezinta momentul apusului si al rasaritului, cand cele doua lumi se ating pentru o fractiune de secunda, din care atingere mitica ia nastere natura. Se naste astfel CODRU, dintr-o iubire imposibilă între Luna și Răsărit, care la fiecare apus si zori de zi, isi consuma cate putin iubirea, perpetuand natura“, a adăugat Elena Adorian, Creative Director & Marketing CODRU Festival.

Geneza CODRULUI, noua pictură murală în centrul Timișoarei

Porțile CODRU Festival se deschid vineri, 25 august, de la ora 16:00. În jurul celor cinci scene amenajate la Pădurea Bistra, între comunele Ghiroda și Moșnița festivalierii vor cânta și dansa pe muzica artiștilor preferați din toate genurile muzicale, de la heavy metal, reggae, hip hop, folk până la trap. Programul întreg al celor trei zile CODRU Festival îl găsiți aici: www.codrufestival.ro/en/. Bilete puteți achiziționa pe platforma Entertix sau pe codrufestival.ro.

CODRU Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută