Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2023
Artă & Cultură / Art Expo

MARe: Centenar RIOPELLE | Bestiar volant

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii MARe: Centenar RIOPELLE | Bestiar volant Share MARe: Centenar RIOPELLE | Bestiar volant
riopelle


Jean Paul Riopelle (1923-2002) este unul dintre cei mai importanți artiști canadieni din ultimii 100 de ani.

Opera sa artistică, a fost inclusă, în perioada anilor 60-70, în curentul expresionismului abstract de orientare lirică și informală.

Membru al mișcării artistice Automatistes (Automatici), este unul dintre semnatarii Manifestului Refus global – care promova depășirea schemelor tradiționale ale figurației.

Imensitatea operei sale l-a plasat timp de decenii în vârful generației de artiști care au revitalizat pictura după cel de-al doilea război mondial. 

Pentru a celebra un secol de la nașterea sa, Muzeul de Artă Recentă (MARe) expune, până pe 17 august, 24 de lucrări dintr-o tematică reprezentativă din opera lui Jean Paul Riopelle, gâștele albe de la Cap Tourmente, rezervaţie naturală unde artistul a regăsit o oază propice creației.

Riopelle

Expoziția permite descoperirea unui artist internațional major și a unui teritoriu cu totul aparte într-un context actual de mare relevanță, acel al schimbărilor climatice și al impactului acestora asupra diversității vieții și a ecosistemelor sensibile.

 

riopelle

Text de Ioan Big | Art Expo | Recomandări

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută