Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2023
Artă & Cultură / Performing arts

Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român Share Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român
Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român


Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român

La Filarmonica “George Enescu”, concertele simfonice care preced închiderea stagiunii, programate în serile de joi, 15 iunie şi vineri, 16 iunie 2023, de la ora 19, îi vor avea ca protagonişti pe Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii, şi pe violistul Răzvan Popovici.

Cu o vastă carieră, desfăşurată atât pe podiumurile de concert, cât şi pe scenele teatrelor lirice de pretutindeni, Christian Badea se bucură de o foarte călduroasă primire din partea criticii. Doar la Metropolitan Opera din New York, a dirijat peste 160 de spectacole, inclusiv multe dintre transmisiunile internaționale ale MET.

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice, Christian Badea a fost la pupitrul a numeroase orchestre importante în săli de concerte celebre, precum Carnegie Hall, Concertgebouw, Suntory Hall şi Salle Pleyel din Paris.

Cu un repertoriu ce se întinde de la Bach şi Mozart la cele mai importante creaţii ale secolului XX şi ale compozitorilor zilelor noastre, Christian Badea a dirijat orchestre de primă mărime – Royal Philharmonic și BBC Symphony din Londra, Orchestra Santa Cecilia din Roma, Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Națională din Spania, Orchestre Philharmonique din Paris, Filarmonica Cehă, Filarmonica din Tokio și multe altele -, colaborând cu artiști importanți precum Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich, YoYo Ma, Yefim Bronfman, Shlomo Mintz, Midori, Cho Liang Lin, Mitsuko Uchida, Mischa Maisky, Viktor Tretyakov și mulți alții.

Răzvan Popovici  s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem, Christoph Wyneken şi Wolfram Christ.

A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Ateneul Român din București, Prinzregententheater din München şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris alături de Orchestra de Cameră din Köln, Orchestra de Cameră din Kobe. Este invitat regulat la festivaluri răsunătoare din întreaga lume, cum ar fi Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Kuhmo Festival, Schwetzinger Festspiele, Spoleto Festival, Harrogate Festival, Ferrarra Musica, Boswil Musiksommer, Mittelfest, Europalia Festival şi Festival Academy Budapest.

Printre sălile în care a cântat se numără Carnegie Hall din New York, Suntory Hall din Tokio, Concertgebow Amsterdam, Konzerthaus şi Musikverein din Viena, South Bank si Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim, Bozar din Bruxelles, Kennedy Center of Performing Arts din Washinghton sau Gasteig din München.

Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român

Ateneul Român
Joi, 15 iunie2023, ora 19
Vineri, 16 iunie 2023, ora 19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii “George Enescu”
Dirijor: CHRISTIAN BADEA
Solist: RĂZVAN POPOVICI

Program:

Robert Schumann
Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 97, “Renana”

William Walton
Concertul pentru violă și orchestră

Richard Wagner
Preludiu la opera Tannhäuser

Mai multe informații despre acest concert pot fi găsite aici www.fge.org.ro/calendar

Prețurile biletelor sunt:

– Categoria I: 120 lei

– Categoria II: 110 lei

– Categoria III: 100 lei

Biletele se pot cumpăra de la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75) sau Online, accesând site-ul www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“.

Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român
Christian Badea

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută