Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/06/2023
Evenimente

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-30 iunie

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-30 iunie Share Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-30 iunie


Vara festivalurilor începe în forță cu FITS, cea mai mare ediție de până acum, care celebrează 30 de ani de existență ai festivalului. Orașul va vibra la propriu, iar spectacolul va depăși granițele sălilor de teatru și se va regăsi peste tot în oraș, inclusiv pe cerul Sibiului, în ziua de deschidere și cea de închidere. Viața orașului ne mai tentează cu expoziții la Muzeul Național Brukenthal și cu festivaluri în Pădurea Șopa sau în Dumbrava Sibiului. Iată recomandările noastre pentru perioada 16-30 iunie!

 

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-30 iunie

Din 23 iunie și până în 2 iulie, Sibiul intră în atmosferă de sărbătoare! Cel mai de amploare festival de artele spectacolului din Europa aduce la Sibiu peste 800 de evenimente în program, 5.000 de invitați din 75 de țări. Pentru a marca cei 30 de ani de existență, în ziua de deschidere a festivalului vor avea loc mai multe evenimente inedite: un spectacol de poezie, o instalație sub forma unui pavilion făcut din materiale biodegradabile pe bază de zahăr, un concert-colaj special gândit pentru cele șapte orgi din Catedrala Luterană Sf. Maria, un spectacol de drone de 12 minute pe cerul orașului. Timp de zece zile, Sibiul va sta sub semnul spectacolului și spectaculosului. Programul integral poate fi consultat pe zilesinopti.ro/sibiu, secțiunea Calendar Evenimente.

 

THE ATLAS OF BEAUTY

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-30 iunie

Expoziția de fotografie ”The Atlas of Beauty. Femeile lumii și poveștile lor”, semnată Mihaela Noroc, va fi deschisă publicului la Casa Albastră din Sibiu până în 2 iulie. Pe 1 iulie, de la ora 16:30, va avea loc o întâlnire și o discuție cu autoarea.

 

I LOVE ȘOPA

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-30 iunie

Delia, Zdob și Zdub, Macanache, Bruja și Domino sunt doar câțiva dintre artiștii din lineup-ul celui mai așteptat festival al verii, care va avea loc între 16 și 18 iunie, în Pădurea Șopa din Șelimbăr. Peste 20 de food truck-uri vor potoli la propriu foamea participanților.

 

ZILELE HUNGARIKUM

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-30 iunie

Cea de-a XIV-a ediție a festivalului Zilele Hungarikum, care va avea loc între 30 iunie și 2 iulie, aduce în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului expoziții, spectacole de dansuri populare și demonstrații de muzică populară, un târg de meșteșuguri. Principala atracție a evenimentului va fi concursul de gătit, programat pentru ziua de sâmbătă, 1 iulie, în care diferite tipuri de gulaș și alte preparate gătite în ceaun vor concura între ele.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.