Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2023
Artă & Cultură

Spectacolul „Cameristele”, cadou pe Scena Digitală la aniversarea de 235 de ani a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Spectacolul „Cameristele”, cadou pe Scena Digitală la aniversarea de 235 de ani a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu Share Spectacolul „Cameristele”, cadou pe Scena Digitală la aniversarea de 235 de ani a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu


Publicul de pretutindeni va putea viziona gratuit în 1 iunie, pe Scena Digitală, spectacolul „Cameristele” de  Jean Genet, în regia lui Hunor Horvath, cu prilejul aniversării a 235 de ani de la înființarea Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS).

În 11 iunie 1787, Martin Hochmeister, personalitate care are o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, a primit terenul  necesar construirii primei clădiri de teatru de pe actualul teritoriu al României. În 1 iunie 1788 a avut loc inaugurarea teatrului din Sibiu, din Turnul Gros, cu prologul festiv „Thaliens Opferweihe”, susținut de directorul de teatru Christof L. Seipp, și cu piesa „Familia comică”, de Johann Karl Wetzel.

Cu prilejul aniversării TNRS, spectacolul „Cameristele” poate fi vizionat online, în 1 iunie 2023, între orele 8:00 și 23:00, ora României, pe www.scena-digitala.ro.

„1 Iunie – Ziua Copilului, a Copilăriei și Ziua Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu! Acum 235 de ani, Martin Hochmeister făcea primul teatru din România și din această parte a Europei, inaugurând ceea ce înseamnă locul viselor, locul de unde pleacă bucuria comunicării și a emoției. La mulți ani, dragul nostru public! Pentru dumneavoastră a fost creat teatrul și pentru toți artiștii care stau pe scenă, cu picioarele pe lemnul ei, iar cu palmele mângâind cerul. La mulți ani tuturor visătorilor, tuturor celor care sprijină tot ceea ce înseamnă această plăsmuire a frumosului, care se îmbracă în haina de vrajă a aplauzelor trecătoare. Vă mulțumim că ne primiți cu tot ce vă dăruim și sperăm din toată inima că Miracolul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, din iunie, să fie o bucurie pentru voi toți din Sibiu, din România și din lume. La mulți ani, nouă tuturor!”, a declarat Constantin Chiriac, Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și Directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.