Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2023
Eat & Drink

Deserturi italiene. BUON APPETITO!

Sabina Belu De Sabina Belu
Comentarii Deserturi italiene. BUON APPETITO! Share Deserturi italiene. BUON APPETITO!
deserturi italiene


Deserturi italiene. BUON APPETITO!

Italia, țara pe care o îndrăgesc și o consider de un rafinament aparte, mă surprinde de fiecare dată prin peisajele minunate, istoria orașelor, cultura civilizației și, nu în cele din urmă, prin gastronomia tradițională de înaltă calitate.

Întrucât nu mai e mult până la celebrarea zilei naţionale a Italiei, pe 2 iunie, poate vă doriţi să savuraţi un desert tradițional și nu știţi ce să alegeţi…

Iată trei alternative delicioase pe care, cu siguranță, nu le veţi regreta!

PANNA COTTA

deserturi italiene

Gastronomia italiană ne încântă cu un desert unic și original, Panna Cotta, care datează încă de la începutul secolul al XX-lea.

Se face remarcat prin textura cremoasă, gustul răcoritor și pufos, fiind preparat cu următoarele ingrediente: zahăr, gelatină, frișcă și vanilie. Pentru a oferi un gust cât mai original, este servit împreună cu caramel, ciocolată sau fructe de pădure.

Vă voi împărtăși secretul acestui desert: „panna cotta” înseamnă „smântână gătită” în limba italiană și poartă această denumire deoarece frișca acestui desert este pregătită cu smântână lichidă, iar preparatul în sine necesită o durată scurtă de stat la cuptor.

CANNOLI

deserturi italiene

Aceste cornulețe delicioase au originile în Sicilia și s-au răspândit în întreaga lume datorită gustului lor rafinat.

Sunt preparate din aluat fraged dulce, luând formă cilindrică, iar mai apoi sunt prăjite în ulei. Ulterior, sunt umplute cu cremă de ricotta, acestea îmbinându-se armonios și având un rezultat excepțional.

De asemenea, le putem adăuga diverse condimente, spre exemplu fulgi de ciocolată, zahăr pudră, jeleuri, sosuri etc. O legendă spune că acest desert a fost inventat de către amantele prinților de pe vremuri, pentru a reuși să îi impresioneze pe aceștia. Alți oameni susțin că era preparat în sezonul carnavalului și reprezentau un simbol al fertilității.

CASSATA SICILIANA

deserturi italiene

Cassata Siciliana, tort tradițional din Palermo, este unul dintre cele mai faimoase deserturi italienești.

Blatul tortului este înmuiat în sucuri de fructe sau în lichior și este umplut cu cremă de brânză ricotta și fructe confiate. Învelișul tortului este reprezentat de marțipan, unde se adaugă drept ornament fistic sau fructe proaspete.

Compoziția acestuia este bine echilibrată, fiind un desert răcoros, perfect pentru o zi cu soare când ai poftă să mănânci ceva gustos cu prietenii. Se spune că acest desert reprezintă simbolul senzualității.

Text de Sabina Belu | Eat & Drink | Recomandări

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.