Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2023
Artă & Cultură / Art Expo

My Rhino Is Not a Myth… trust me!

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii My Rhino Is Not a Myth… trust me! Share My Rhino Is Not a Myth… trust me!
My Rhino Is Not a Myth


Art Encounters | My Rhino Is Not a Myth… trust me!

Bienala Art Encounters, intitulată My Rhino Is Not a Myth. art science fiction, eveniment fanion al Fundației Art Encounters, își deschide porțile celei de-a cincea ediții între 19 mai și 16 iulie, în nouă spaţii din Timişoara, urmărind crearea unui punct de intersecţie creativă între arta contemporană românească și cea internațională.

Evenimentul va reuni peste 60 de artiști, din 21 de țări, dintre care unii cunoscuți la nivel internațional, iar alții, la început de drum, fiind vizată inclusiv promovarea noilor talente.

Curator al acestei ediții, care explorează relaţia dintre tehnologie, inovaţie şi artă, este Adrian Notz, membru activ în cadrul centrului de inteligenţă artificială de la Swiss Federal Institute of Technology Zürich.

Printre artiştii invitaţi la Bienala Art Encounters 2023 care vor prezenta lucrări nou comisionate se numără Floriama Cândea, Anetta Mona Chisa, Alina Cioară, Kata Geibl, Maren Dagny Juell, Sakib Rahman Mizanur, Sebastian Moldovan, Sahil Naik, Katarina Petrović, Dimitar Solakov, Sorina Vazelina.

My Rhino Is Not a Myth

Această a cincea ediție a Bienalei Art Encounters reprezintă un moment foarte important pentru noi deoarece continuă câteva dintre trăsăturile definitorii ale identității Bienalei de până acum, precum susținerea de noi producții de artă, încurajarea tinerelor generații de artiști din România și din regiune, inspirația preluată din orașul Timișoara, utilizarea spațiilor neconvenționale, parteneriatele locale, naționale și internaționale, medierea culturală ca un nucleu de bază al eforturilor noastre, adăugând la acestea o nouă perspectivă curatorială asupra împletirii artei cu știința, a cercetării artistice astăzi și a formelor de tip artist-run space care s-au dezvoltat – deloc întâmplător – la Timișoara.

Acestea au contribuit la dinamica extraordinară a artei în acest oraș și continuă să creeze structurile de sprijin de care avem atât de multă nevoie”, a subliniat Diana Marincu, directoarea artistică a fundației.

My Rhino Is Not a Myth
Albrecht Dürer, Rhinocerus, 1515, woodcut. Courtesy: Collection of Prints and Drawings, ETH Zürich | art encounters
ART ENCOUNTERS (Carlos-Amorales-Black Cloud)
ART ENCOUNTERS (Carlos-Amorales-Black Cloud)

Anul acesta, evenimentul vine cu ceva în premieră, o extensie artistică organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București, instalaţia Black Cloud a renumitului artist mexican Carlos Amorales.

Aceasta va putea fi admirată mai întâi la Timişoara, apoi în cadrul expoziţiei-satelit de la MNAC, deschisă de pe 25 mai până în septembrie 2023.

Sunteți, așadar, așteptați la unul dintre cele mai speciale evenimente ale acestui an, care vă va schimba perspectivele când vine vorba de îmbinarea tehnologiei și a artei!

Text de Anamaria Grumeza | Art Expo | Artă & Cultură

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.