Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2023
Festival

Interviu cu Cristi Sporiș, Vicepreședinte Raiffeisen Bank România: „Purtăm cu mândrie titlul de Partener de tradiție al FITS!”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Interviu cu Cristi Sporiș, Vicepreședinte Raiffeisen Bank România: „Purtăm cu mândrie titlul de Partener de tradiție al FITS!” Share Interviu cu Cristi Sporiș, Vicepreședinte Raiffeisen Bank România: „Purtăm cu mândrie titlul de Partener de tradiție al FITS!”


Domnule Sporiș, sunteți sibian, absolvent al liceului „Gheorghe Lazăr”. Cum e revenirea la Sibiu ca partener FITS?

Într-adevăr, sunt sibian și lăzărist și mă mândresc cu asta, la fel și cu faptul că am crescut în oraș odată cu acest festival al cărui renume îl precede. Prin parteneriatul de tradiție pe care Raiffeisen Bank România îl are cu FITS mă bucur foarte mult că putem susține acest eveniment și, astfel, că pot participa la creșterea comunității în care m-am format ca om.

Altfel spus, e o onoare pentru mine să revin la Sibiu și ca reprezentant al unui partener și susținător de cursă lungă pentru FITS.

 

FITS aniversează în acest an a 30-a ediție. De câți ani este Raiffeisen Bank România partener al evenimentului?

Înainte să răspund, aș vrea să felicit organizatorii și comunitatea sibiană pentru aceste trei decenii de parcurs remarcabil. Îmi amintesc destul de puține de la primele ediții, însă știu că nu aveau nici pe departe anvergura de astăzi, festivalul a crescut colosal!

Revenind la întrebare, Raiffeisen Bank România este partener a mai mult de jumătate din aceste 30 de ediții. Ca să fiu și mai precis, suntem sponsori FITS de 16 ani. Este și motivul pentru care purtăm cu mândrie titlul de „Partener de tradiție”.

 

Ce a determinat acest parteneriat?

Cu siguranță, în primul rând valorile comune, preocuparea pentru excelență în domeniile noastre și dorința comună de a dărui ceva cu valoare inestimabilă publicului.

Principiul nostru fundamental este reponsabilitatea. Susținem mediul economic din România și contribuim la creșterea și dezvoltarea societății românești prin investițiile pe care le facem azi și care se vor reflecta în viitor.

Misiunea noastră este să ne înțelegem clienții și să îi sprijinim să crească. Facem asta nu doar prin instrumente specifice industriei noastre ci și prin susținerea comunităților din care fac parte clienții noștri. Avem parteneriate și proiecte pentru educație financiară, încurajarea unui stil de viață sănătos prin sport și ecologie urbană, voluntariat, asistență socială și, nu în ultimul rând, artă și cultură.

 

Cum credeți că poate contribui arta la dezvoltarea unor comunități?

Credem că arta este unul dintre principalele resorturi care contribuie la formarea conștiinței publice și la menținerea comunităților apropiate. FITS educă, emoționează, bucură, oferă un cadru excepțional în care poți asista la spectacole și conferințe de neuitat, poți cunoaște oameni din zeci de țări, iar acest schimb de emoții îmbogățește extrem o comunitate.

De fiecare dată când sunt la Sibiu în timpul festivalului, pot simți energia cu care oamenii se apropie prin pasiunea comună pentru tot ce se întâmplă în aceste zece zile. Să știți că vin la festival în primul rând în calitate de spectator, să mă bucur de toată emoția care învăluie orașul în perioada festivalului: actorii, regizorii, publicul, spectacolele, dansul, muzica, tot.

Port cu mândrie ecusonul pe care scrie Raiffeisen Bank România – Partener FITS pentru că este o onoare să contribuim la FITS și o bucurie că viziunea noastră de construire a parteneriatelor pe termen lung dă roade. Suntem membri implicați în comunitate, iar pe durata festivalului atât sibienii cât și turiștii care vin special vor putea interacționa direct cu noi, cu colegi de-ai noștri prezenți în diverse locații, și cu surprizele pe care le pregătim pentru public.

 

Cum altfel contribuie Raiffeisen Bank România în comunitate?

Suntem în dialog constant cu toți cei din jur pentru a înțelege care sunt pentru ei temele relevante în care se așteaptă să avem un impact pozitiv.

Imaginați-vă o discuție între prieteni la o cafenea din Piața Huet. Provin din medii diferite, au meserii diferite, dar au o temă comună: cum ar putea arăta o viață mai bună în Sibiul lor? Exercițiul nostru este similar, dar la o scară mai mare, și așa putem afla an de an ce anume este relevant. Chiar în felul acesta am decis să adăugăm inovația ca un domeniu strategic pe lângă cele deja tradiționale pe care le-am amintit mai devreme.

Proiectele în care noi ne implicăm sunt momentele în care un copil înțelege cum își chibzuiesc părinții banii, sunt lunile de alergare pentru ca într-o duminică de octombrie să treci linia de sosire a maratonului, sunt plimbările cu bicicleta prin parc, spectacolele de teatru ce îți trezesc bucurie ori acele idei de antreprenoriat care par nebunești înainte să fie puse în practică.

Sunt sute de mii de oameni ce trăiesc milioane de astfel de momente într-un an, iar dacă la asta am contribuit și noi, eu cred că putem să spunem că suntem un membru important al comunității.
Ne vedem pe străzile Sibiului, la cafea în Piața Huet și în sălile de spectacol!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.