Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/05/2023
Eat & Drink

TOP | 6 restaurante vegane din România

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii TOP | 6 restaurante vegane din România Share TOP | 6 restaurante vegane din România
vegane


6 restaurante vegane din România

Restaurantele vegane sunt o opțiune tot mai populară în ultima vreme, atât pentru cei care urmează o dietă vegană, cât și pentru cei care doresc să încerce ceva diferit. Deși mulți oameni cred că mâncarea vegană poate fi plictisitoare și lipsită de gust, restaurantele vegane sunt cunoscute pentru opțiunile variate și delicioase. Meniurile lor includ de obicei feluri principale, salate, sandwich-uri, burgeri, deserturi și băuturi, care sunt pregătite cu ingrediente proaspete și sănătoase.

București | Verv.kitchen

vegane

Adresa: Italiană 26, Telefon: 0770.864.532

Acest loc s-a deschis în 2021 și se adresează veganilor din oraș sau celor care-și doresc să mănânce cu adevărat sănătos. În preparatele de aici se folosesc doar ingrediente naturale și organice. În plus, și băuturile din meniu respectă și ele același profil vegan și bio/organic. De ținut minte că localul are și o grădină de vară foarte frumoasă.

Brașov | rawdia

vegane

Adresa: Apollonia Hirscher 7, Telefon: 0755.544.555

Rawdia este un restaurant și magazin vegan și raw vegan, care s-a deschis de ceva ani în Brașov și a reușit astfel să strângă în jurul său o comunitate activă și devotată de oameni care au eliminat produsele animale din viața lor. Găsești aici tot felul de specialități, deserturi, dar și meniuri zilnice, care nu plictisesc.

Cluj | Samsara Foodhouse

vegane

Adresa: Cardinal Iuliu Hossu 3, Telefon: 0736.073.073

Meniul de aici este vegetarian/ vegan. Felurile de mâncare sunt gătite cu multă atenție la ingredientele folosite, utilizându-se doar produse locale și sezoniere, dar se dă o foarte mare importanță și gustului. Oferta de feluri de mâncare este foarte generoasă și găsești până și sushi-ul vegetarian și raw-vegan – o raritate.

Timișoara | Biofresh

vegane

Adresa: Francesco Griselini 2, Telefon: 0724.637.374

Comunitatea vegană din Timișoara cunoaște bine restaurantul Biofresh, care are zilnic meniuri de prânz variate și care vin în două variante: vegan și raw-vegan. Așadar, și turiștii care ajung prin noua Capitală Europeană a Culturii și își doresc să mănânce sănătos, o pot face aici.

Iași | Cuib

vegane

Adresa: Gavriil Musicescu 14, Telefon: 0743.604.229

Cuib este un proiect al Asociației Mai Bine și ar putea fi rezumat astfel: prima afacere socială din România ce are ca misiune promovarea consumului sustenabil. Este și restaurant cu bunătăți slow-food, raw-vegan, unde aproximativ 90% de ingrediente provin din România, dar este și printre cele mai frumoase grădini de vară din Iași.

Constanța | PlantEat /it/

vegane

Adresa: Strada Unirii 25, Telefon: 0770.431.742

În Constanța nu sunt foarte multe restaurante vegane, dar de doi ani există PlantEat /it/, care chiar susține că ar fi primul bistro plant based din oraș. Acel /it/ din denumire vine de la faptul că primul lor brunch a fost de inspirație italiană. Treci pe aici chiar dacă nu ești vegan, nu o să regreți!

Citește aici mai multe Articole din EAT & DRINK.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.