Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/05/2023
Evenimente

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 mai

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 mai Share Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 mai


Pe final de mai ne facem încălzirea pentru sezonul festivalurilor care stă să-nceapă la Sibiu, odată cu venirea verii. Atmosfera misterioasă din tavernele argentiniene prin viață la Teatrul de Balet Sibiu, unde va avea loc premiera spectacolului ”Tango”, în 27 mai. Muzica vivace și nostalgică în același timp din vastul repertoriu al familiei Strauss se ascultă la Filarmonica de Stat din Sibiu. Iar calorii se dau jos la Maratonul Internațional Sibiu. Iată ce poți face în perioada 16-31 mai!

 

FESTIVALUL JOHANN STRAUSS, LA FILARMONICA SIBIANĂ

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 mai

Festivalul Johann Strauss continuă seria concertelor sale extraordinare la Sibiu, sărbătorind ediția sa aniversară printr-un concert susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru, sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 18, pe scena filarmonicii. Festivalul își va încânta publicul cu muzica vivace și în același timp nostalgică din vastul repertoriu al familiei Strauss și al contemporanilor săi. Cea de-a XX-a ediție aniversară a Festivalului Johann Strauss va aduce în fața publicului piese care nu sunt atât de des interpretate, deoarece opera completă a lui Strauss include nu doar valsuri, ci și polci, cvadrile și alte dansuri. Totodată, va fi marcată și aniversarea a 170 de ani de la nașterea compozitorului român Ciprian Porumbescu.

 

SUMMER BREAK

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 mai

Pășim în vară la cel mai fresh eveniment al Sibiului: Summer Break Festival. Între 31 mai și 5 iunie, în Parcul Sub Arini vor fi amenajate trei scene unde vor pune muzică unii dintre cei mai cool DJ din România și Europa. Plus, preparate street food și băuturi alese.

 

TANGO

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 mai

Cea mai nouă premieră a Teatrului de Balet Sibiu aduce la viață atmosfera misterioasă din tavernele argentiniene. Spectacolul ”Tango” e un omagiu adus nemuritorului și îndrăgitului tango. Premiera va avea loc sâmbătă, 27 mai, ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.

 

MARATONUL INTERNAȚIONAL SIBIU

Viața orașului: ce poți face la Sibiu în perioada 16-31 mai

În ultimul weekend al lunii mai, în zilele de 27 și 28, sibienii își dau întâlnire la startul celei de-a XII-a ediție a Maratonului. După numărul alergătorilor înscriși, aproape 6.500, se prefigurează a fi cea mai mare ediție din istoria Maratonului. Se lasă urme pentru 47 de cauze, care își propun să facă mai bun traiul în comunitatea sibiană. Cursele pentru adulți vor avea loc sâmbătă, 27 mai, în timp ce cursele pentru copii sunt programate duminică, 28 mai.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută