Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/05/2023
Artă & Cultură / Teatru

Balerinele acvatice, premieră la Metropolis

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Balerinele acvatice, premieră la Metropolis Share Balerinele acvatice, premieră la Metropolis
Balerinele acvatice, premieră la Metropolis


Balerinele acvatice, premieră la Metropolis

Teatrul Metropolis vă așteaptă la premiera spectacolului Balerinele acvatice de David Drábek, regizat de Monica Stoica, unul dintre cei 4 creatori de teatru câștigători în cadrul programului StarT, ediția I, 2022.

Trei foști colegi de clasă (Kajetán, Pavel și Filip), aflați în plin naufragiu uman, descoperă înotul sincron ca ultimă distracție într-o societate în care specia umană își așteaptă sfârșitul. Doar înotul sincron le-a mai rămas într-o lume artificială, robotizată, sălbaticită.

Personajele există la limita absurdului și a propriei imaginații, ființe angoasate ce aspiră încă la sinceritatea prieteniei și a iubirii și își găsesc rezistența, liniștea și bucuria în sincronizarea mișcărilor trupului, minții și inimii, metamorfozându-se în niște aquabele, simbol al unei “metanoia” și al revenirii într-un timp primordial al unui Adam de dinainte de “păcat”.

Spectacolul Balerinele acvatice de David Drábek este un manifest teatral și o comedie satirică despre șase tineri care-și caută identitatea într-o societate obsedată de imagine și entertainment.

Cheia de joc implică interacțiunea permanentă cu publicul, dar și imposibilitatea comunicării între personaje. Veți asista la un spectacol în care se zbat specia umană, vidre și pești, roboți care vorbesc ca Google translate, în care se difuzează concursuri de talente, iar fotomodelele se transformă în Demoni care aduc apocalipsa, un spectacol care vorbește despre iubire și consumerism.

Montarea sondează original, uneori cu ironie amară, sursele și modul în care lumea devine “pe dos”, grotescă și deviantă, structurându-se la granița realismului cu suprarealismul. Evadarea din realitate se produce în decorul mai amplu al unei societăți globalizante, concurențiale, ce se autodevorează exacerbând nevrozele si narcisismul.

“Cine suntem noi? Nu ce ne definește, ci cum existăm noi în acest surplus de informație, în această angoasă generată de o epocă competitivă, în care funcționează acel precept devenit marcă înregistrată al lui Darwin: „supraviețuiește cel mai puternic”.

Cât de mult ne mai permitem să fim vulnerabili, adică să ne arătăm așa cum suntem, adevărați, timorați, devorați și plăpânzi? “Spectacolul «𝐁𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐯𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞» nu va da răspunsuri, ci va naște întrebări despre existența noastră de azi, într-o lume ca un cub rubik, care se tot recombină la infinit, fără să ne lase răgaz.”, Monica Stoica, regizoarea spectacolului Balerinele acvatice.

Balerinele acvatice, premieră la Metropolis

BALERINELE ACVATICE

Regia: Monica Stoica;

Scenografie: Ștefana Chelaru;

Coregrafie: Relu Dobrin;

Muzică: Adrian George Popescu;

Video art & Lighting design: Vlad Lăzărescu;

Distribuția:

Filip: Cristian Robe;

Kajetan: Valentin Sichim;

Pavel: Andrei Ionescu;

Edita: Macrina Bârlădeanu;

Ivan, prima femeie, regizorul de platou: Marius Boboc;

Marketa, a doua femeie, Magda: Georgiana Herciu.

Programul “StarT”, inițiat de Teatrul Metropolis, a fost lansat în data de 15 septembrie 2022 și este dedicat tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil (actori și regizori).

Realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, și al Consiliului General al Municipiului București, programul “StarT” a urmărit atât organizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenţilor de Regie Teatru, cât și realizarea unei baze de date destinate absolvenților de Arta Actorului (actori și actriţe).

Susținem noua generație de artiști în artele spectacolului!

Vineri, 12 mai, ora 19.00, Teatrul Tineretului Metropolis

Balerinele acvatice, premieră la Metropolis

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută