Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/04/2023
Evenimente

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 24 – 30 aprilie 2023

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 24 – 30 aprilie 2023 Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 24 – 30 aprilie 2023
București. Evenimente București. Știri București. Bucuresti aLive


Evenimente  recomandate | BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 24 – 30 aprilie

Coșmaru’ american | Teatrul în Culise

Hai să fentăm destinul sau măcar să încercăm. Luni, 24 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul în Culise se joacă Coșmaru’ american, scris și regizat de Theo Herghelegiu.

evenimente-recomandate-bucuresti-aLive-Cosmaru-American

Din sala de teatru ajungem într-un sătuc însorit din Calabria unde Gerald Thompson trăiește viața la 70 de ani cât de liniștit și departe de agitație se poate. Însă existența îi este bulversată de propriul fiu, Louis, care apare din senin și vrea să-l ia înapoi, acasă, la New York. Bătrânul se împotrivește cu încăpățânare, iar fiul face tot posibilul ca să-l convingă să plece. Începe un joc de putere, o bătălie între principii și viziuni, un loc unde căldura Italiei se luptă cu Visul American. Dar de cele mai multe ori, când ai un plan bine pus la punct, intervine Destinul și îți dă peste cap toate planurile, oferind un final neaștepta.

Distribuție: Andrei Aradits, Alex Făiniși, Ioana Mărcoiu și Radu Catană. Bilet: 50 lei (mystage.ro).

Martorul Acuzării | Teatrul Avangardia

Știi cum se spune, marțea sunt cele trei ceasuri rele. Pe 25 aprilie, de la ora 20:00, la  Teatrul Avangardia, ne așteaptă un nou mister marca Agatha Christie, o poveste captivantă despre justiție, pasiune și trădare – Martorul Acuzării, în regia lui Ricard Reguant.

evenimente-recomandate-bucuresti-aLive-Martorul-acuzarii-3

Aflat față în față cu cineva atât de fermecător precum tânărul Leonard Vole, nici nu ți-ar trece prin minte că ar putea fi acuzat de comiterea unei crime cu sânge rece. Și totuși, el este singurul suspect în cazul asasinatului bogatei și mai vârstnicei domnișoare Emily French, mai ales când toate probele par împotrivă lui.

Desigur, sunt câțiva și de partea lui, Sir Wildfried Robards, un avocat mândru și morocănos, care luptă împotriva propriilor prejudecați și Romaine, soția acuzatului, dispusă să declare orice pentru a-și salva soțul. Dar este acest ajutor unul de încredere?

Distribuție: Alex Conovaru, Vlad Corbeanu, Ion Haiduc, Marius Drogeanu, Alexandru Voicu, Adriana Aldea, Ioana Cojocarescu, Andrei Mateiu, Gabriela Porumbacu, Violeta Huluba și Sorin Dobrin. Bilet: 120/150 lei (bilet.ro).

La Bohème | Opera Națională București

Vineri, 28 aprilie, de la ora 18:30, la Opera Națională București, urmărim spectacolul La Bohème, o operă în patru acte, compusă de Giacomo Puccini între 1893 și 1895, pe un libret italian de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după „Scènes de la vie de bohème” (1851) de Henri Murger.

La Bohème

Avem în fața noastră patru artiști boemi în aflați în dificultate – un poet, un pictor, un muzician și un filozof. Aceștia locuiesc împreună la Paris, când într-o noapte de Crăciun, viețile lor se schimbă pentru totdeauna. O fată pe nume Mimì le bate la ușă în căutarea unei lumânări, iar ea și Rodolfo se îndrăgostesc. Însă dragostea la prima vedere nu se dovedește a fi de basm, atunci când se dezvăluie că femeie este grav bolnavă, iar artiștii noștri sunt treziți din încercarea lor de a-și găsi drumul, la realitățile dure ale vieții. Dirijor: Vlad Conta. Distribuție: Iulia Isaev, Lucian Corchiș, Daniela Cârstea, Alexandru Constantin, Dan Indricău, Ion Dimieru, Valentin Vasiliu, Adrian Ionescu și Constantin Negru. Bilet: 25/40/80110/150 lei (tickets.operanb.ro).

Far Away From Earth & The Sun Salutations | True Club

Un concert care ne duce departe în galaxie: Far Away From Earth și The Sun Salutations vor cânta în True Club, duminică, 30 aprilie, de la ora 19:00.

evenimente-recomandate-bucuresti-aLive-the-sun-salutation-faraway-from-earth

Sunt chemați toți cei cu o pasiune pentru muzica alternativă, dar se face loc și pentru cei ce vor să-și lărgească orizonturile. Și asta pentru că evenimentul își propune să injecteze muzica alternativă în venele spectatorilor, cele două trupe ne așteaptă cu un spectacol inedit, unde fuziunea dintre groove, adrenalină și atitudine se află la ea acasă. Chiar aici, în sufragerie, așa cum ne place nouă. Far Away From Earth înseamnă: Matei Stelian (voce), Mario Iliescu (chitară), Mihnea Stăncescu (tobe), Mike Epuran (bass) și Ștefan Iugan (caval și alte instrumente dubioase). The Sun Salutations înseamnă: Teo Coman (voce), Carina Mateian (chitară), Ania Ziemba (chitară), Ilinca Sora (tobe) și Lara Hassan (bass). Intrarea se face pe rezervare și un suport pentru artiști de 30 de lei.

 Text de TEODORA BRATU

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută