Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/04/2023
Artă & Cultură / Teatru

 Păcală și Tândală în premieră la Teatrul Ion Creangă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii  Păcală și Tândală în premieră la Teatrul Ion Creangă Share  Păcală și Tândală în premieră la Teatrul Ion Creangă
 Păcală și Tândală în premieră la Teatrul Ion Creangă


 Păcală și Tândală în premieră la Teatrul Ion Creangă

Mult îndrăgitele personaje Păcală și Tândală vor prinde viață pe scena Teatrului Ion Creangă, într-un spectacol pentru copii doar despre ei, care are premiera în data de 4 mai, de la ora 18:00, la Sala Mică din Strada Biserica Amzei nr. 21-23.

Personajele Păcală și Tândală au fost prezente în mai multe spectacole de-a lungul stagiunilor Teatrului, iar cu prilejul aniversării a 58 de ani de existență în data de 4 mai, Teatrul Ion Creangă se bucură să-i invite pe cei mici, dar și pe părinți și bunici la un spectacol plin de haz și peripeții, realizat după povestiri pilon ale literaturii române.

Scenariul și regia sunt semnate de Ion Ionuț Ciocia, care s-a inspirat din povești populare cu și despre cele două personaje și a conturat un scenariu original care suprinde aventurile celor doi frați de la nașterea acestora până la maturitate. Andrei și Roxana Răduț, care semnează decorul și costumele spectacolului, oferă personajelor un aspect tradițional cu accente moderne prin port, care sunt puse în evidență cu ajutorul încălțămintelor create de Estella Blue.

În completarea spectacolului, Radu Mihalache a compus muzica inspirată din folclorul tradițional. De asemenea, din distribuția spectacolului fac parte actorii Teatrului Ion Creangă: Ion Ionuț Ciocia, Cristian Crețu, Oliviu-Cristian Bughiu, Nicoleta Rusu, Marius Nănău, Grațiela Teohari-Duban și Maria Țăran.

Legătura dintre doi fraţi nu este uşor de tradus în cuvinte. De aceea, spectacolul „Păcală şi Tândală” îşi propune să arate cum doi fraţi traversează mai uşor obstacolele pe care viaţa le pune în calea lor, datorită faptului că se au unul pe celălalt. De la jocurile copilăriei, la emoţiile provocate părinţilor, pănă la inevitabila maturizare, toate sunt mai uşoare pentru că Păcală îl are pe Tândală, dar şi invers.

Dincolo de a fi reprezentanţii unei tipologii, Păcală şi Tândală sunt întruchiparea unor calităţi ale poporului român, de unde şi apetenţa oamenilor pentru aventurile celor doi. Pe durata spectacolului cei doi vor trece prin tot felul de peripeţii. Vor trebui să împartă avutul dat de părinţi, iar cunoscându-le firile pişichere, nu va fi lucru uşor.

Apoi vor fi nevoiţi să valorifice vaca bătrână, ce se află în familie de generaţii, păţanie ce va atrage furia unei mulţimi și îi va aduce pe fraţi în faţa legii. Prin şiretenia caracteristică vor ajunge să-l zăpăcească pe judecător, și ajung în fața unei alte situații de impas. În final, cu ajutorul inocenței reușesc să vândă vaca familiei și să se mute fiecare la casa lui, cu propria familie. Dar oare pățaniile se vor sfârși aici?

Noua producție propusă de Teatrul Ion Creangă face parte din programul „ideaTIC. Laboratorul de povești” care presupune producții inițiate de actorii teatrului, bazate pe texte clasice, adaptări sau chiar scenarii proprii, cu scopul de a readuce în atenția publicului titluri îndrăgite din literatura clasică pentru copii. Dintre acestea amintim: „Alertă în Laponia”, „Prostia omenească”, „Cei trei purceluși”, „Fata babei și fata moșului” și „Glasul copilăriei”.

Biletele pentru premiera spectacolului din data de 4 mai au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate atât online, de pe platformele Entertix și Myticket, cât și de la Casa de bilete a Teatrului – 0767.934.374.

 Păcală și Tândală în premieră la Teatrul Ion Creangă

PĂCALĂ ȘI TÂNDALĂ 

Echipa de creație: Scenariul și regia: Ion Ionuț Ciocia, Decorul: Andrei Răduț, Costumele: Roxana Răduț, Muzica: Radu Mihalache

Distribuția: Păcală: Ion Ionuț Ciocia, Tândală: Cristian Crețu, Curierul: Oliviu-Cristian Bughiu, Mama: Nicoleta Rusu, Tata: Marius Nănău, Fata 1: Grațiela Teohari-Duban, Fata 2: Maria Țăran

 Categoria de vârstă: 3-6 ani

Durata: 45 minute

INFORMAȚII SUPLIMENTARE: www.teatrulioncreanga.ro

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Sponsor: Estella Blue | Parteneri de stagiune: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București | Parteneri media: Radio Europa FM, Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Moderndads.ro, Cult-ura.ro, Theatrum | Monitorizare media: mediaTRUST | Spectacol recomandat de Radio Itsy Bitsy FM.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută