Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2023
Lifestyle / Sport

Un sibian s-a alăturat celor mai buni 100 tenismeni din lume

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Un sibian s-a alăturat celor mai buni 100 tenismeni din lume Share Un sibian s-a alăturat celor mai buni 100 tenismeni din lume


Victor Cornea a devenit primul jucător de tenis sibian din istorie care reușește să ocupe unul dintre primele 100 de locuri în clasamentul ATP la dublu. Cornea ocupă locul 95 după ce a câștigat turneul de la San Remo, alături de partenerul său, croatul Franko Skugor.

Punctele obținute în turneul din Italia l-au propulsat pe tenismenul sibian 20 de locuri în clasament, de pe 115 până pe 95, fiind, astfel, primul jucător de tenis din Sibiu ce reușește să se alăture celor mai buni 100 de jucători din lume. Poziția pe care o ocupă în clasament în acest moment îi permite lui Cornea participarea în turnee mai puternice, cu premii considerabil mai mari.

”Ce bucurie am trăit caştigând finala de la San Remo! Această victorie, jucată alături de Franko Skugor, m-a dus pe locul 95 în clasamentul mondial ATP la dublu. Este al 4-lea titlu din acest an şi al 9-lea titlu ATP Challenger din cariera mea”, a declarat jucătorul în vârstă de 29 de ani.

Performanța lui Victor Cornea este reprezentativă pentru sportul sibian mai ales pentru că el este născut, crescut, școlit și antrenat în Sibiu. Tenismanul sibian a primit încă de la începutul carierei sale sprijinul lui Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.