Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2023
Artă & Cultură / Teatru

TEATRU | Trei spectacole entertaining, la Teatrul METROPOLIS

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii TEATRU | Trei spectacole entertaining, la Teatrul METROPOLIS Share TEATRU | Trei spectacole entertaining, la Teatrul METROPOLIS
spectacole entertaining


Trei spectacole entertaining, la Teatrul METROPOLIS

WEEKEND COMEDY, de Jeanne și Sam Bobrick

spectacole entertaining

Două cupluri închiriază din greșeală aceeași cabană pentru weekend. Unul dintre cupluri este format din Frank și Peggy, un domn morocănos și soția lui, amândoi trecuți de prima tinerețe, celălalt cuplu este format din Toni și Jill, doi tineri nonconformiști. Cei patru hotărăsc să împartă cabana pe durata weekendului și de-aici începe un adevărat război între generații, plin de situații comice, unde, în final, toți învață câte ceva despre comunicare, toleranță, despre greutățile, dar și beneficiile vieții de familie. Cu această piesă, prezentată în premieră în România, în regia lui Dragoș Câmpan, Sam Bobrick (Cafeneaua, Crimă de la Howard Johnson), demonstrează din nou de ce este considerat unul dintre părinții comediei moderne americane.

Cu: Florin Busuioc, Adelaida Zamfira, Ioana Mărcoiu, Cristian Popa

UN BASM URBAN, de Norbert Boda

spectacole entertaining

Nominalizat la premiile UNITER pentru „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”, musicalul Un Basm Urban (regie: Norbert Boda, muzica: RAW BeatGang, coregrafie: Roxana Fânață) este un spectacol „fresh” și plin de umor, care spune povestea a cinci tineri orfani, adevărați eroi. Adolescenții reușesc să-și depășească statutul de persoane defavorizate, transformând toate obstacolele cu care se confruntă într-o joacă. Ei luptă și suferă în timp ce cântă cu zâmbetul pe buze, iar cheia de joc devine una ludică, plină de energie.

Cu: Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Francesca Fulop, Stella Cora, David Drugaru, Ștefan Alexandru Iancu, Teona Stavarachi, Irina Sibef

BALERINELE ACVATICE, de David Drabek

spectacole entertaining

O comedie satirică despre umanitatea care se complace în haos și neputință, o umanitate care se cufundă în imagine și consum. Trei foști colegi de clasă descoperă înotul sincron ca ultimă distracție, datorită căruia își regăsesc energia de a trăi și de a-și împărtăși sincer iubirea pe care și-o poartă. Suntem, la fel ca personajele, ființe vulnerabile, derutate, trăim la marginea propriei imaginații. Anulăm realitatea pentru a putea rezista, dar, în final, ne rămân dragostea și speranța. Spectacolul regizat de Monica Stoica (proiect câștigător în cadrul programului „StarT”, ediția I, 2022) arată în cheie absurdă exact ceea ce trăim acum: înotăm în confuzie și haos până când ajungem la singurul liman adevărat – bucuria de a ne sincroniza mișcările, mințile, sufletele (ca în înotul sincron) cu ceilalți.

Cu: Cristian Robe, Valentin Sichim, Andrei Ionescu, Macrina Bârlădeanu, Marius Boboc, Georgiana Herciu

Citește aici mai multe articole din ARTĂ & CULTURĂ – TEATRU.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.