Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/03/2023
Artă & Cultură / Art Expo

Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său Share Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său
Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său


Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a doua expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul într-o călătorie vizuală unică alături de artistul Laurențiu Midvichi.

Evenimentul va avea loc vineri, 17 martie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București, în prezența pictorului Laurențiu Midvichi și a Simonei Tănăsescu, expert în arte vizuale.

" "
Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său
Casa Madrigal

Expoziția va fi deschisă vizitatorilor la final de săptămână, în zilele sâmbătă și duminică, pe 18, 19, 25 și 26 martie, între orele 10.00 și 18:00. Accesul publicului este gratuit.

Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său
Pictor Laurențiu, Midvichi, Casa Madrigal

Pictorul Laurențiu Midvichi expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” creații recente, realizate în timpul rezidenței artistice desfășurate în universul repetițiilor și concertelor Corului Madrigal, dar și lucrări selectate din colecția personală.

Cu o importantă activitate expozițională care însumează peste 20 de expoziții personale în țară și străinătate, Laurențiu Midvichi caută neîncetat căi de a transpune pe pânză energia pe care o emană materia.

În aparentul haos al ruperii legăturilor obișnuite ale formei, Laurențiu Midvichi ascunde un imaginar copleșitor, creator de noi perspective, de lumi și viețuiri noi. E ca o poveste neobișnuită, care se cere citită mai ales de iubitorii de libertate, de adevărații căutători în zone neexplorate ale limbajului artistic” – Volodia Macovei, jurnalist și scriitor.

Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său
Schiță Laurentiu Midvichi, repetiție Madrigal

Găzduită în superba vilă interbelică de pe Dealul Mitropoliei din București, Galeria „Madrigal 60” este un proiect sincretic, dedicat muzicii și artelor vizuale, realizat de Corul Național de Carmeră „Madrigal – Marin Constantin” în colaborare cu Centrul Cultural Arcuș în perioada martie – iunie 2023.

Opt artiști plastici contemporani – consacrați sau aflați la început de drum – sunt invitați la repetițiile Corului Madrigal în cadrul unor rezidențe de creație, ce se desfășoară în spațiul încărcat de istorie al sediului ansamblului. La sfîrșitul rezidenței, fiecare artist va expune la Casa Madrigal lucrările create, precum și alte creații din colecțiile personale, pe parcursul a câte două weekend-uri consecutive.

Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său
Pictor Laurențiu Midvichi, Madrigal

Proiectul Galeria „Madrigal 60” se înscrie în programul aniversar care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său
2023 GALERIA MADRIGAL • Laurentiu MIDVICHI

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Gala Societății Civile, Leviathan.ro, Național TV, Munteanu, PlayU.ro, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Național FM, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, TVR Cultural, Trinitas TV, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

Înființat în anul 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vieții muzicale și diplomației culturale naționale și internaționale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Corul Madrigal anunță o nouă expoziție de pictură la sediul său
Repetitie Madrigal

Prezența scenică și componența ansamblului au fost în permanență rafinate, astfel încât performanța sa a ajuns să fie comparată de critici cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Pe 1 martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal – Marin Constantin”, un spațiu dedicat, care găzduiește evenimente culturale și expoziții temporare și permanente ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.800 de coruri și peste 63.000 de copii din țară și diaspora.

Centrul de Cultură Arcuș (CCA), cu sediul în Sfântu Gheorghe, județul Covasna, este o instituție publică de cultură, care inițiază și derulează programe, proiecte și acțiuni culturale din domeniile muzicale, artelor plastice, editoriale, conservarea patrimoniului imaterial și din domeniul teatral. Are ca obiectiv principal prezentarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural autohton și universal prin programe la care participă artiști din țară și din străinătate.

CCA asigură, totodată cadrul organizațional și posibilitatea lansării în viața culturală românească a tinerilor (elevi și studenți) din școlile, liceele și universitățile de artă din țară.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută