Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2023
Artă & Cultură / Teatru

PENTRU CEI MICI | Povești și Amintiri din copilărie, la Teatrul Ion Creangă

Diana Parpalea De Diana Parpalea
Comentarii PENTRU CEI MICI | Povești și Amintiri din copilărie, la Teatrul Ion Creangă Share PENTRU CEI MICI | Povești și Amintiri din copilărie, la Teatrul Ion Creangă
amintiri din copilarie teatrul ion creanga


Povești și Amintiri din copilărie, la Teatrul Ion Creangă

Poveștile copilăriei ne-au călăuzit pașii spre viața de adult. Cele mai frumoase basme ne-au fost citite încă de mici, până când am învățat să le citim singuri. Aventurile personajelor ne-au oferit vise frumoase și lecții importante despre curaj, prietenie și multe alte lucruri, iar unul dintre cei mai de seamă autori ai copilăriei noastre este Ion Creangă.

El a creat din condei povești despre oameni întâlniți în tradiția românească și ne-a purtat peste mări, țări, văi, cu personajele sale mistice. Pentru Teatrul Ion Creangă înseamnă și mai mult, deoarece încă de la înființare îi purtăm numele, iar în această lună o să-i dedicăm un eveniment plin de povești și amintiri și copilărie – „Luna lui Ion Creangă”.

Luna martie nu aduce doar primăvara, ci sosește și împreună cu alte evenimente culturale.

Începem cu tradiția mărțișoarelor, apoi cu Ziua Internațională a Mamei, iar pentru lumea teatrului urmează sărbătorile: Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret (20 martie), dar și Ziua Mondială a Teatrului (27 martie). Toate aceste evenimente le-am adunat într-o singură poveste, pe care o vom dedica lui Ion Creangă.

Vă așteaptă o lună a lui Ion Creangă plină de spectacolele din repertoriul teatrului, dar și un nou spectacol-colaj, „Creanga prin povești”, care va avea premiera la finalul lunii martie. Totodată, din rândul surprizelor vor face parte și atelierele de teatru și improvizație după poveștile din „Amintiri din copilărie” și basmele lui Ion Creangă.

Copiii vor fi invitați să facă parte din copilăria lui Nică și a năzbâtiilor pe care le făcea, dar și să interpreteze singuri personaje ori animale fantastice. Cei mici vor putea să aleagă singuri parcursul poveștii, având chiar și puterea de a schimba cu totul finalul ei.

De-a lungul istoriei am avut întotdeauna spectacole inspirate din basmele lui Creangă, iar pe parcursul lunii martie, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23), ne vom aduce aminte de ele într-o expoziție dedicată spectacolelor precum: „Dănilă Prepeleac” (regia Boris Petroff), „Un lup, o capră și trei iezi” (regia Cornel Todea), „Harap Alb” (regia Cornel Todea), „Amintiri din copilărie” (regia Peter Kerek) sau „O poveste a porcului” (regia Mircea Cornișteanu).

amintiri din copilarie teatrul ion creanga

Evenimentul „Luna lui Ion Creangă” vă așteaptă cu mult teatru și multe povești pentru copii și oameni mari la Teatrul Ion Creangă.

Pentru a descoperi programul evenimentului puteți accesa www.teatrulioncreanga.ro.

Biletele au fost puse la vânzare și sunt disponibile atât online, pe platformele Entertix și Myticket, cât și la Casa de bilete a Teatrului – 0767 934 374.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută