Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2023
Lifestyle / Destinații turistice

COVER STORY | În sfârșit, avem zăpadă! Ce sporturi putem practica?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii COVER STORY | În sfârșit, avem zăpadă! Ce sporturi putem practica? Share COVER STORY | În sfârșit, avem zăpadă! Ce sporturi putem practica?


Chiar dacă până acum am avut parte de una dintre cele mai primăveratice ierni din ultimii ani, luna februarie a venit cu zăpadă și temperaturi mai scăzute. Și când vine vorba de zăpadă nu putem să nu ne gândim la sporturile de iarnă. Vă spunem care sunt cele mai populare sporturi de iarnă și mai ales unde le puteți practica în zona Sibiului. Iată câteva recomandări înainte să ne luăm rămas bun de la sezonul rece!

 

Locul preferat de sibienii iubitori de sporturi albe este Arena Platoș Păltiniș, la 30 km de orașul Sibiu. Complexul de schi și snowboard dispune de aproximativ 3.5 km de pârtii, împărțite pe diferite categorii de dificultate și nivel. Dacă schiorii cu ”state vechi” au de ales între mai multe pârtii, copiii și începătorii au la dispoziție și ei o pârtie dedicată și prietenoasă care beneficiază și de o bandă rulantă pentru transport. Înclinația e perfectă pentru cei care abia se inițiază în tainele acestui sport. În plus, resortul are două echipe de instructori de schi și snowboard. La Arena Platoș Păltiniș există o pârtie specială pentru cei care adoră să se dea cu sania, indiferent de vârstă.

Odată ajunși aici, pe lângă sportul vostru preferat, vă puteți bucura și de aer curat, distracție în aer liber, panorama Sibiului, restaurant și apres ski bar, fun park, centru de închirieri și parcare. Mai multe informații despre program și prețuri puteți afla de pe site-ul arenaplatos.ro. Sezonul de schi 2022-2023 se încheie în data de 15 martie. Până atunci, amatorii de competiții sportive de iarnă se mai pot bucura de câteva evenimente, precum PRO SKI Cupa Speranțelor – competiție de schi alpin dedicată copiilor cu vârsta de până la 12 ani, concursul sportiv și distractiv Bikini Race ajuns la cea de-a opta ediție sau concursul Slide & Freeze.

 

COVER STORY | În sfârșit, avem zăpadă! Ce sporturi putem practica?

 

O altă activitate care poate fi practicată de iubitorii sporturilor de iarnă la Sibiu e mersul cu rachete de zăpadă, o activitate prietenoasă și tot mai populară. Are marele avantaj că poate fi practicat de absolut oricine și nu presupune participanților abilitatea de a schia. Dacă vă place să mergeți prin zăpadă e suficient pentru a face ture pe rachete. Mersul pe rachete de zăpadă a fost practicat încă de pe vremea eschimoşilor. Aceştia, pentru a se deplasa cât mai uşor prin zăpada mare, au fost nevoiţi să improvizeze nişte tălpi pe care le legau de talpa încălţămintei de la acea vreme şi se puteau deplasa fără a se afunda în zăpadă. Unde pot fi parcurse trasee pe rachete de zăpadă în județul Sibiu? Există multe opțiuni în zonă, cum ar fi Munții Lotru și Cindrel, care oferă o arie vastă de zone colinare și montane. Pentru mai multe informații puteți contacta echipa Mountain Guide Sibiu, care oferă ture pe rachete de zăpadă.

 

COVER STORY | În sfârșit, avem zăpadă! Ce sporturi putem practica?

 

Natura e spectaculoasă iarna, așa că ce mod mai bun de a o descoperi există decât o drumeție? În cadrul programului Anii Drumeției sunt anunțate drumeții în data de 18 februarie în Munții Cindrel, pe traseul Valea Morii – Vârful Măgura – Tocile, dar și la Mediaș pe Via Transilvanica spre Bazna, cu o degustare de vin la The Wine Corner. În 19 februarie e programată o drumeție în Munții Făgăraș, pe traseul Valea Porumbacului – Cascada Șerbota – Cabana Negoiu – Cărarea Zmeilor – Piatra Caprei. Ultima drumeție a lunii va avea loc pe 25 februarie. E vorba despre o drumeție pe rachete în Munții Făgăraș, pe traseul Bâlea Cascadă – Valea Bâlii – Bâlea Lac.

 

COVER STORY | În sfârșit, avem zăpadă! Ce sporturi putem practica?

 

O altfel de experiență în sezonul alb poate fi trăită la Bâlea Lac, vizitând Hotelul de Gheață, situat la 2040 m înălțime, una dintre puținele construcții în gheață din Europa și, cu siguranță, una dintre cele mai spectaculoase destinații pentru sezonul de iarnă. Dacă doriți să vizitați Hotelul de Gheaţă trebuie să știți că de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, singura modalitate de acces disponibilă în sezonul rece. Transfăgărășanul iarna e în sine o experiență, la care se mai adaugă și peisajele superbe, o tură cu bobul, cu colacul sau cu snowmobilul, plimbări lungi în inima naturii, o vizită la tunelul care pornește de la Bâlea Lac, județul Sibiu, și se termină direct în județul Argeș, în împărăția zăpezilor.

 

Text de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută