Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/12/2022
Eat & Drink

6 restaurante cu specific tradițional românesc

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 6 restaurante cu specific tradițional românesc Share 6 restaurante cu specific tradițional românesc


TOP | 6 restaurante cu specific tradițional românesc

Iarna ne face pe toți să ne întoarcem privirile și poftele spre bucătăria românească. Poate și din cauza meselor de sărbători, pe care n-are cum să stea altceva decât felurile tradiționale, dar și pentru că mâncarea românească e consistentă și ideală pentru a-ți da putere și căldură pentru a înfrunta frigul.

București | Zexe – Zahanaua Gastronomică

restaurante-cu-specific-romanesc_Zexe-București

Bld. Aviatorilor 40
0732.232.424

Zexe este un loc în care se mănâncă românește, dar cu specific mai de prin partea locului, adică mai cum o făceau bucureștenii. Locanta păstrează un aer interbelic, iar meniul este plin de mizilicuri și antreuri, tuslamale, cârnați, pastrame și fripturi pe jar, gătite neaoș, cu cinste. Există și muzică live.

Brașov | Gaura Dulce

restaurante-cu-specific-romanesc_Gaura-Dulce-Brasov

Piața Sfatului 12-14
0786.112.526

În Brașov există multe restaurante cu specific românesc, dar Gaura Dulce, aflat în spatele restaurantului Cerbului Carpatin, din Piaţa Sfatului, este celebru în felul său. De reținut că de aici poți să-ți comanzi acasă și meniul de Crăciun, compus numai din specialități românești.

Cluj | Roata

restaurante-cu-specific-romanesc_Roata-Cluj

Alexandru Ciurea 6
0264.592.022

Dacă vrei să mănânci românește în Cluj fără fițe, fără bucătărie reinterpretată sau prețuri exagerate, atunci Roata e locul ideal. E un restaurant frecventat și de localnici, dar și de turiștii care se arată de fiecare dată încântați.

Timișoara | Miorița

restaurante-cu-specific-romanesc_Miorita-Timisoara

Florimund Mercy 7
0729.666.705

Aflat într-un beci plin de blănuri de oi și de obiecte tradiționale, Miorița este un restaurant cu specific românesc care a rămas neschimbat odată cu trecerea anilor. Turiștii se arată încântați de întreaga experiență, dar nici localnicii nu lipsesc din peisaj.

Iași | Casa Bolta Rece

restaurante-cu-specific-romanesc_Bolta-Rece-Iasi

Str. Rece 10
0232.212.255

Primă mențiune documentară cunoscută privind clădirea și locul care va deveni vestita locantă a Iașilor, Bolta Rece, datează din 17 ianuarie 1786. De numele Boltei Reci se leagă și multe întâlniri dintre Ion Creangă și Mihai Eminescu. De asemenea, mulți membri ai Junimii au frecventat acest loc, mai ales că localul mai purta pe atunci și numele de „Universitatea vinurilor”.

Constanța | Popina

restaurante-cu-specific-romanesc_Popina-Constanta

Mihai Eminescu 29
0730.042.244

Meniul de la Popină este un manifest al gustului simplu, local și modest, dar autentic dobrogean. Este unul dintre puținele locuri din oraș unde vei găsi rețete vechi din bucătăria locală puțin adaptate și preparate cu multă atenție și ingrediente de calitate.

Recomandări de Gruia Dragomir

foto cover: Gaura-Dulce-Brasov-facebook

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută