Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/12/2022
Lifestyle

Top 3 lucruri care nu trebuie să lipsească din casa unui iubitor al stilului clasic

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Top 3 lucruri care nu trebuie să lipsească din casa unui iubitor al stilului clasic Share Top 3 lucruri care nu trebuie să lipsească din casa unui iubitor al stilului clasic
Classic design


Amenajarea unei locuințe este un proces care necesită multă implicare și timp, dar care poate aduce la final rezultate spectaculoase. Pentru a crea mediul perfect pentru relaxare și pentru reîncărcarea energiei, stilul casei noastre trebuie să ne reprezinte personalitatea. 

Mereu spunem că nicăieri nu este mai bine ca acasă, indiferent în ce colț de lume ne-am afla. Însă, din când în când simțim nevoia de o mică schimbare în casa noastră. Fie ne luăm draperii noi, fie fețe noi pentru pernele decorative ale canapelei din living, schimbăm câte un covor sau cumpărăm accesorii de design interior. Deși nu sunt neapărat elemente principale sau masive, aceste mici schimbări au puterea de a face mari diferențe. De exemplu, o rama foto argint sau o vază de cristal, ambele cu un design clasic, vor aduce un plus de eleganță oricărei încăperi.

Iubitorii stilului clasic sunt, de obicei, clienți fideli ai câtorva magazine unde găsesc mereu accesorii pe placul lor. După câțiva ani în care în topul vânzărilor au fost diverse piese cu design modern, iată că acum lucrurile s-au schimbat. Pe rafturile a tot mai multe magazine, fizice și online, regăsim și accesorii ideale pentru casele cu design clasic. Avantajul acestor elemente este faptul că, deși sunt piese clasice, se pot încadra perfect și în locuințele amenajate minimalist sau modern.

Iată deci care sunt elementele de design interior care nu trebuie să lipsească din casele celor ce îndrăgesc patina timpului: 

Obiectele din cristal, aur sau argint

Fie că au fost achiziționate noi, fie dintr-un anticariat, obiectele de design interior din aur, argint sau alte materiale prețioase vor atrage ca un magnet privirile tuturor. De obicei, acestea au un design și o atenție desăvârșită la detalii, lucruri ce le oferă un aer boem. O vază din cristal, o ramă foto din argint sau o cutie de bijuterii suflată cu aur vor fi remarcate cu ușurință de oricine, fiind piese ce transmit o poveste. Nu de puține ori, acestea sunt moștenite de la persoane dragi, având astfel și o valoare sentimentală.

Instrumente sau obiecte muzicale 

Muzica este un limbaj universal, ce poate transmite un mesaj celor interesați să o asculte. Din acest motiv, orice iubitor al stilului clasic sau vintage va avea în living un pick-up și o colecție de discuri de vinil. Piesele preferate, fie cele nou lansate sau cele ascultate cu zeci de ani în urmă, au un sunet unic atunci când sunt redate de un pick-up. Cei care au talent muzical vor prefera un instrument valoros, precum un pian, dacă permite spațiul, sau o chitară. 

O bibliotecă veche 

Cărțile au un miros aparte de care orice iubitor al cititului se îndrăgostește imediat. Deși tehnologia a avansat și regăsim acum în variantă digitală aproape orice publicație, amatorii stilului clasic nu vor renunța niciodată la biblioteca lor. Sentimentul pe care îl avem atunci când ținem o carte în mâini este unul unic, iar cei mai mulți oameni sunt dispuși să renunțe la el doar atunci când călătoresc. Ce-i drept, este mult mai simplu și ușor de cărat o tabletă sau un e-Book, decât două sau trei cărți cu sute de pagini. În schimb, acasă oamenii iubesc să-și vadă cărțile preferate pe rafturile bibliotecii, indiferent de modelul acesteia. 

Stilul vintage este folosit în domeniul amenajărilor interioare atât pentru casele de mari dimensiuni cât și pentru apartamente. Este stilul unui spațiu care îl introduce pe cel care îi calcă pragul într-o atmosferă boemă, nostalgică și elegantă. Acesta este considerat stilul cu cea mai multă personalitate, fiind cel mai ușor de identificat și care, indiferent de trenduri, are un loc aparte în casele și în inimile noastre. 

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.