Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/11/2022
Viața Orașului Eat & Drink

Restaurant Mediterra: produse proaspete și gustoase, calamar adus din Grecia, fructe de mare gătite à la grecque

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Restaurant Mediterra: produse proaspete și gustoase, calamar adus din Grecia, fructe de mare gătite à la grecque Share Restaurant Mediterra: produse proaspete și gustoase, calamar adus din Grecia, fructe de mare gătite à la grecque
Restaurant Mediterra


Restaurant Mediterra: produse proaspete și gustoase, calamar adus din Grecia, fructe de mare gătite à la grecque

Mediterra este un restaurant simplu, dar nu banal. Aici găsești produse gustoase, dar și sănătoase. Cu puțin timp înainte de pandemie, Richard și Gabriela au deschis la Brașov un restaurant mediteranean. Ei au petrecut mult timp pe meleagurile mediteraneene și s-au întors cu sare și raze de soare în buzunare, pe piele și în suflete. Și-au propus să împărtășească experiențele culinare dobândite în decursul anilor și celor care vor călca pragul restaurantului Mediterra!

Gabriela și Richard Holmu în Grecia
Gabriela și Richard Holmu în Grecia

Am stat de vorbă cu Gabriela Holmu care ne-a spun un pic din povestea restaurantului aflat în centrul istoric al Brașovului, pe strada Johann Gott nr. 2.

Restaurant Mediterra

Care este povestea restaurantului Mediterra?

 Viața lui Richard este povestea restaurantului nostru, experiența lui inedită de peste 30 de ani în horeca, dintre care 23 de ani în Grecia. Căldura lui, faptul că greu acceptă ca cineva să plece nemulțumit de la Mediterra.

“Vinovați” de Mediterra se fac și Silviu și Camelia Petre de la Deane’s Irish Pub, care, văzându-l pe Richard în poziția de food & beverage manager la hotelul în care au fost cazați în vacanța lui 2018, ne-au convins să venim la Brașov.

Și au avut dreptate, pentru că, în ciuda tuturor greutăților prin care am trecut în acești ani, suntem bucuroși că ne-am găsit în sfârșit un loc în care să ne simțim acasă.

Camelia Petre de la Deane’s Irish Pub
Camelia Petre de la Deane’s Irish Pub

Care credeți că sunt principalele atuuri care fac Mediterra să aibă succes?

În primul rând prezența și experiența lui Richard reprezintă inima Mediterra, la fel ca și oamenii care ne sunt alături și care cred în noi. Apoi, bineînțeles, produsele proaspete și gustoase, calamarul adus din Grecia, fructele de mare gătite à la grecque, atmosfera cozy din restaurant.

Restaurant Mediterra

Prin ce se deosebește Mediterra de alte restaurante din oraș?

În primul rând prin Umanitate. Oferta noastră nu este perfectă nici acum și nu va fi nici peste 20 de ani – dacă va vrea Dumnezeu să rămânem în picioare. Suntem perfectibili atât în relația cu clienții, cât și cu cei care colaborează cu noi, ne dăm silința, învățăm pe măsură ce avansăm și ne dorim să rămână această dorință de a învăța și de a ne adapta de-a lungul timpului.

Cum ați descrie clientul ideal?

 Clientul ideal, pentru noi, este acea persoană care vine la Mediterra să se relaxeze, care nu se supără că nu iese mâncarea în 10 minute și care se bucură de fiecare moment petrecut în restaurantul nostru.

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada pandemiei?

Comunitatea. Apartenența la comunitate, bucuria de a fi ajutat și de a putea ajuta, acceptarea celor din jur și faptul de a te simți acceptat – sunt aspecte foarte importante pentru fiecare dintre noi.

Restaurant Mediterra

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă Mediterra asupra zonei în care e deschis?

Ne dorim ca Mediterra să fie o oază de liniște și un restaurant cu mâncare bună. Un loc care să fie apreciat deopotrivă atât de localnici cât și de către turiști.

Dorim să rămânem în memoria celor care ne cunosc ca niște oameni la îndemână, pentru că am venit la Brașov să ne găsim un loc, o casă în care să îmbătrânim și care până la urmă ne-a cucerit.

Ce ne puteți spune despre produsele vedetă din meniul Mediterra?

Produsele vedetă din meniul nostru fac ce știe Richard mai bine: vă aduc o picătură din mediterană în farfurii, vă transpun în locurile care v-au rămas în suflet. Asemenea madlenelor lui Proust, vă fac să retrăiți momente (plăcute sperăm), care v-au rămas agățate pe crâmpeie de memorie.

Restaurant Mediterra

Nota redacției:

Madlenele sunt prăjituri cu pandișpan foarte mici, cu o formă distinctă asemănătoare cochiliei. Marcel Proust construiește în ciclul său de romane „În căutarea timpului pierdut” un personaj celebru, Swann, care, mâncând o madlenă, îşi aduce aminte de foarte multe lucruri care așteptaseră până atunci cuminți undeva în cotloanele memoriei sale.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută