Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/11/2022
Eat & Drink

6 restaurante unde poți mânca un burger bun

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 6 restaurante unde poți mânca un burger bun Share 6 restaurante unde poți mânca un burger bun
burger bun


De ceva vreme, românii au prins gustul burgerilor gourmet, făcuți cu ingrediente de calitate și care sunt cu totul diferiți de ceea ce se servește prin restaurantele de tip fast-food.

Avem deja festivaluri dedicate acestui preparat și foarte multe localuri care încearcă (unele și reușesc) să ducă burgerul la un alt nivel.

Am ales câte un restaurant (unde poți mânca un burger bun) reprezentativ pentru fiecare mare oraș din țară.


București: Hygge Social Kitchen

Calea Victoriei 21, 0771.114.875

6 restaurante unde poți mânca un burger bun

Hygge Social Kitchen este un bistro specializat în brunch-uri și cocktailuri, dar a dedicat o bună parte din meniu și burgerilor. Indiferent că-i vei încerca prin delivery sau la fața locului, noi zicem că vei fi surprins plăcut. Ca recomandare, încearcă El Rey, un burger cu guacamole.


Brașov: Grătar Urban

Michael Weiss 11, 0731.832.033

6 restaurante unde poți mânca un burger bun

După o drumeție pe munte sau o rătăcire pe frumoasele străduțe din Centrul Vechi, meriți să te recompensezi cu un burger excelent, cu ingrediente de calitate, preparat pe cărbuni, în cuptorul Josper (o combinație între un grill și cuptorul clasic).


Cluj: Cimbru

Decebal 37, 0732.043.710

6 restaurante unde poți mânca un burger bun

La Cimbru Restaurant, imaginația și măiestria în bucătărie sunt la ele acasă. Aici se face ceea ce se numește Author Cuisine, adică se gătește în funcție de inspirație și săptămânal, în meniu mai apar și alte nebunii. Dar unul dintre preparatele care nu lipsesc niciodată este burgerul, a.k.a. Angus Steak Sandwich.


Timișoara: Bun Burger

Constanța 2, 0725.464.888

6 restaurante unde poți mânca un burger bun

Cei de la Bun Burger sunt lăudați că ar face cei mai buni burgeri din Timișoara, cum sugerează și numele. Mai mult, cică ar avea și cel mai bun burger vegetarian, intitulat Piparcă. Până și chiflele și le fac singuri, deci e clar că avem de-a face cu niște oameni dedicați.


Iași: Toujours

Gându 2, 0232.708.811

6 restaurante unde poți mânca un burger bun

Restaurantul Toujours reunește sub aceeași umbrelă cele mai gustoase mâncăruri din bucătăria internațională, fiind singurul loc din Iași unde poți încerca preparate din bucătăria italiană, franceză, americană, mexicană, mediteraneană și asiatică. Burgerii sunt neapărat de încercat, mai ales cel cu creveți sau cel cu foie gras.


Constanța: Burgheria Tomis

Bdul Tomis 107, 0731.001.003

6 restaurante unde poți mânca un burger bun

Burgerii de la Burgheria Tomis arată într-un mare fel și sunt foarte apreciați de constănțeni, food porn de-a dreptul. Nu degeaba terasa (încălzită) de aici este mai tot timpul plină. E bine de știut și că, pentru cei mai greu de săturat, există și o versiune King Kong.


 

Citește alte articole din capitolul Eat & Drink.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.