Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/11/2022
Ateliere

Bilanț Punctul Termic Muzical

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Bilanț Punctul Termic Muzical Share Bilanț Punctul Termic Muzical
Bilanț Punctul Termic Muzical


Punctul Termic Muzical, proiect al Asociației Trib’Art, a însemnat o experiență minunată pentru 500 de copii, pentru care au fost organizate o serie de activități muzicale captivante, între 13 octombrie și 16 noiembrie, la Centrul de Tineret Calea Martirilor din Timișoara.

Adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, proiectul a presupus o expoziție interactivă de instrumente muzicale, ateliere de creație de instrumente muzicale din materiale reciclabile, ateliere de muzică și mișcare, ateliere de percuție, cursuri intensive de vioară și de performance și improvizație, concerte educaționale.

În cadrul expoziției interactive, copiii au avut ocazia nu doar să privească instrumentele, ci și să cânte la vioară, chitară, pianină, intrumente de percuție și de suflat, îndrumați de tineri artiști.

Bilanț Punctul Termic Muzical

Punctul Termic Muzical a presupus și un atelier sub forma unui spectacol interactiv, în cadrul căruia doi violoniști, un contrabasist și un percuționist le-au prezentat celor mici secretele muzicii clasice.

În cadrul proiectului, ne-am îndreptat atenția și spre cadrele didactice, pentru care a fost organizat un workshop online, prin intermediul căruia dascălii au aflat metode prin care orele de muzică de la clasă pot fi mai atractive pentru copii. Workshop-ul a fost susținut de Ștefana Țițeica, absolventă a Conservatorului “P. I. Ceaikovski” din Moskova, violonistă și mediator muzical în cadrul Orchestrei Radiodifuziunii din München.

La finalul proiectului, a fost organizat un curs intensiv de performance și improvizație, în cadrul căruia 10 copii au susținut un spectacol ce a reflectat cunoștințele acumulate în urma cursului urmat, iar spectatori au fost părinții și bunicii celor mici.

Bilanț Punctul Termic Muzical

Proiect al Asociației Trib’Art.

Acțiune finanțată din bugetul local al Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută