Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/11/2022
Artă & Cultură / Teatru

O comedie “sălbatică” la Teatrul Infinit, în premieră bucureșteană și națională. Sălbaticul, felul în care natura se uită la om

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii O comedie “sălbatică” la Teatrul Infinit, în premieră bucureșteană și națională. Sălbaticul, felul în care natura se uită la om Share O comedie “sălbatică” la Teatrul Infinit, în premieră bucureșteană și națională. Sălbaticul, felul în care natura se uită la om
Teatrul Infinit


Teatrul Infinit ne invită sâmbătă, pe 26 noiembrie, începând cu ora 19:30, să descoperim o comedie cu adevărat ”sălbatică” care explorează stările sufletești ale omului silit să aleagă între Viață și Moarte.

Departe de a trata strict în cheie freudiană (Thanatos și Eros) condiția umană, spectacolul ”Sălbaticul”, după Alejandro Casona, în regia lui Boris Focșa reprezintă o premieră națională și, totodată, o frumoasă și plăcută surpriză pentru publicul de teatru.

Teatrul Infinit
Teatrul Infinit

Intâlnirea publicului cu acest dramaturg spaniol emigrat în Argentina este o premieră în spațiul teatral românesc, spectacolul developând o paletă largă de culori umane care completează, cu mult umor, desenul final al umanității. 

”Unde există comic există și elementul dramatic, un aliaj pe care, în perspectivă, ar trebui să-l numim viață și să nu-l mai dispersăm. Alejandro Casona e un dramaturg spaniol cu totul special ce vine cu o viziune asupra civilizației oglindită de un om al naturii. 

Această temă este extrem de actuală și, în prezent, conține un interes real venit din partea semenilor.  Vorbim de o viziune absolut necesară astăzi când avem șansa să ne dăm seama cam cum se uită natura la noi, cum ne privește pe noi ca parte a unei civilizații constituite, ad hoc sau sui generis. 

E un proces dual din care fiecare își extrage esența cunoașterii. Omul nu poate să rămână doar la nivelul naturii. El știe de la natură ce înseamnă viața și moartea. Dragostea o înveți de la om”, explică Boris Focșa, regizorul spectacolului și creatorul Teatrului Infinit.   

Teatrul Infinit

Bilete la acest spectacol se găsesc pe https://www.mystage.ro/spectacole/salbaticul-3640/ și pe https://teatruinfinit.ro/#spectacole .

Infinit Teatru Infinit dispune de-o echipă de creație care are la activ o experiență de mai bine de două decenii în domeniul artei teatrale; echipă care a realizat numeroase proiecte de teatru apreciate la diverse forumuri  și laureate a diverse premii internaționale.

Din prisma unei estetici teatrale moderne și a unei abordări inedite, Teatru Infinit își propune să reunească prin actul lui de creație diverse generații de actori, școli de teatru, viziuni artistice.

Sălbaticul 

După Alejandro Casona

Regia: Boris Focșa

 

Distribuția:

 • Răzvan Ilie / Robert Brage
 • Claudia Moroșanu/ Mara Baboianu
 • Stela Focșa
 • Marina Fluerașu
 • Vlad Oancea
 • Nicu Rotaru
 • Valentin Corneanu
 • Georgiana Herciu
 • Scenografia: Kimberly Ligia Vintilă
 • Light design: Alexandru Macrinici
 • Sound design: Alexandru Petrescu

Credit foto: Nicu Rotaru

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută