Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/11/2022
Artă & Cultură / Teatru

DN83 – Premieră

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii DN83 – Premieră Share DN83 – Premieră


DN83 – scris de Alex Gorghe și regizat de Luiza Mihăilescu – este al doilea spectacol din stagiunea 2022-2023 a Centrului de Teatru Educațional Replika.

 

DN83 este un spectacol despre un atașament toxic între un elev și-o coordonatoare a unei trupe de teatru. Este un spectacol care explorează limitele dintre iubire și abuz.

 

Luiza Mihăilescu este regizoare de teatru din România. A studiat regie de teatru în București, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa lui Radu Apostol și a Răsvanei Cernat și are masteratul în regie de teatru la Royal Holloway University of London din Egham, Marea Britanie, condus de Katie Mitchell. În prezent urmează studiile doctorale ale U.N.A.T.C. București unde cercetează metodologii și pedagogii ale regiei de teatru feministe.

Luiza a regizat spectacolul GEN, ROZ, scris de Mihaela Michailov și produs la Centrul de Teatru Educațional Replika. Spectacolul a făcut parte din selecția Festivalului de Teatru D-butan-T 2021.

Totodată a semnat regia și unui spectacol de teatru radiofonic, Frica în sân, produs de Teatrul Improbabil.

Principalele ei interese sunt teatrul social-politic care abordează teme precum sănătatea mintală, teme feministe, queer.

 

Alexandru Gorghe este un tânăr scriitor și dramaturg. A terminat studiile de licență la Royal Central School of Speech and Drama din Londra, iar în prezent urmează studiile de master în Scriere Dramatică, coordonat de Mihaela Michailov. 

A început să joace, să regizeze și să scrie încă din liceu, în cadrul trupei de teatru a liceului din Botoșani. În repertoriul dramaturgiei sale găsim mai multe piese ce au fost reprezentate pe scena teatrului românesc: Băiatul cu șosete roz – reprezentată la Teatrul Excelsior, Mi-e rușine și spectacolul lectură Părăsindu-ți mama – ambele prezentate la Centrul de Teatru Educațional Replika. Alături de Luiza Mihăilescu, la Teatrul Andrei Mureșan din Sfântu Gheorghe a fost realizat spectacolul lectură Câinele maimei mele pentru care Alex a semnat dramaturgia, iar Luiza, regia. 

Pentru Teatrul Improbabil a fost dramaturgul spectacolului Vânătoarea de struți, regizat de Andreea Lucaci.

În 2022 și-a publicat romanul de debut, Fiul cruzimii, la editura Creator.

DN83 – Premieră

 

Text: Alex Gorghe

Distribuție: Katia Pascariu & Vlad Ionuț Popescu

Regie și ecleraj: Luiza Mihăilescu 

Scenografie: Gabi Albu

Muzica: Alex Bălă

Afiș: Elena Găgeanu 

Mulțumiri: Denisa Neațu 

PRODUCȚIE: Centrul de Teatru Educațional Replika 

 

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Centrul de Teatru Educaţional Replika este un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării creaţiilor artistice performative, cu miză socială și pedagogică. 

Centrul REPLIKA reprezintă o platformă de creație pedagogică și artă participativă, prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

 

În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea „Proiecte culturale şi festivaluri”.

În 2018, în cadrul Galei Premiilor UNITER, Centrul Replika a primit „Premiul Consiliului Britanic” (The British Council Award).

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută