Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/11/2022
Artă & Cultură

Teatrul Gong prezintă premiera spectacolului ”Zonă minată” în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Teatrul Gong prezintă premiera spectacolului ”Zonă minată” în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT Share Teatrul Gong prezintă premiera spectacolului ”Zonă minată” în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT


Teatrul Gong prezintă joi, 10 noiembrie, de la ora 12:00, la București, în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT), premiera spectacolului „Zonă minată” în regia Simonei Țăruș.

Spectacolul a fost creat special pentru a fi jucat în sălile de clasă și este o co-producție în parteneriat cu Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS).

La Sibiu, spectacolul va avea zece reprezentații gratuite, cu circuit închis, la Colegiul Național „Octavian Goga”, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și la Liceul de Artă. Proiectul va fi reluat la anul și este disponibil pentru programări în oricare din liceele din Sibiu, la cerere.

Despre „Zona minată”

„Zonă minată” de Pamela Dürr în traducerea lui Ciprian Marinescu are la bază interviuri cu supraviețuitori ai conflictelor sângeroase din Balcani din anii 90 și încearcă să familiarizeze publicul tânăr cu istoria recentă a Europei. Jasna și Emina sunt prietene.

Nu le-a păsat niciodată că una dintre ele provine dintr-o familie sârbă, iar cealaltă dintr-o familie bosniacă. În 1992, când izbucnește războiul în Iugoslavia, cele două fete sunt despărțite. Sarajevo e sub asediu, Belgrad încă e sigur. Cine evadează acolo e un dușman pentru croați și bosniaci. După o fugă care le pune în pericol viața, cele două prietene se reîntâlnesc în Germania. Poate prietenia lor să reziste? Spectacolul regizat de Simona Țăruș le aduce în prim – plan pe tinerele actrițe Oana Brânzan și Mădălina Iagăr, într-o montare emoționantă recomandată elevilor de liceu.

Unde va avea loc spectacolul de la București

Spectacolul de la București va avea două reprezentații joi, 10 noiembrie, de la 12:00 și 13:20, la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, cu sprijinul UNITER și Primăria Municipiului București prin ARCUB.

„Prezența unor spectacole de teatru în școli și licee, prezența unor artiste și artiști în mijlocul celor care cresc astăzi inundați de un flux informațional continuu, conectați non-stop la o varietate de conținuturi și imagini, reprezintă un mod de interacțiune directă, generatoare de relații vii, de contexte de socializare care nasc întrebări noi. Educația prin artele performative este una dintre cele mai transformatoare forme de cunoaștere și de experimentare a unor situații de viață necunoscute, paradoxale, stimulative.

Este laboratorul încare, prin imaginație, explorăm lumi necunoscute nouă, lumi posibile, lumi revelatoare.”, a declarat curatoarea Mihaela Michailov.

Cea de XXXII-a ediție a Festivalului Național de Teatru are loc în perioada 5 – 13 noiembrie, reunind o selecție coordonată sub tema „Granițe fragile. Istorii fluide”. Anul acesta, în premieră, Festivalul Național de Teatru găzduiește un amplu modul educațional, structurat pe două paliere: spectacole și ateliere dedicate publicului tânăr.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută