Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/11/2022
Muzică

4 evenimente de neratat în noiembrie la Brașov. Muzică clasică, rock, hip hop și folk

Gilea Marian De Gilea Marian
Comentarii 4 evenimente de neratat în noiembrie la Brașov. Muzică clasică, rock, hip hop și folk Share 4 evenimente de neratat în noiembrie la Brașov. Muzică clasică, rock, hip hop și folk
evenimente brasov


Anul acesta am relansat site-ul zilesinopti.ro. Pe lângă diverse articole de autor, opinii sau știri culturale, site-ul are și o importantă zonă de evenimente, de fapt este un calendar pe zile al evenimentelor din oraș. În luna noiembrie mi-au atras atenția 4 evenimente speciale care au loc în orașul nostru și care cred eu că sunt de neratat.

Alternosfera, 7 noiembrie, Teatrul Sică Alexandrescu

În primul rând, ce face special acest concert este locația. Teatrul Sică Alexandrescu are o acustică excelentă, iar orice concert la “teatru” are ceva special. Theatroll | Corbul Troian, cum se numește turneu trupei din Republica Moldova, a debutat la finalul lunii septembrie prin două evenimente de anvergură la Opera Națională Română din București.

În cadrul evenimentelor Theatroll sunt prezentate piese din discografia trupei, reinterpretate și cântate alături de o orchestră. Biletele costă între 100 și 200 lei.

Citește aici un interviu exclusiv Zile și Nopți cu MARCEL BOSTAN de la Alternosfera.

Alternosfera.-Theatroll.-foto-Marius-Tudose.jpg
Alternosfera. Theatroll. foto: Marius Tudose

Norzeatic, 12 noiembrie, Visssual

Cea mai bună veste aici este că se redeschide Visssual. Și nu se deschide oricum, ci cu un super concert Norzeatic & Qinta Spartă. Vexxatu Vexx aka Norzeatic a fost poate cel mai așteptat artist din zona hip hop în ultimul deceniu, fiind plecat mulți ani în Japonia. De un an a început să lucreze la proiectul nou Norzeatic & Qinta Spartă, în care la tobe și sampler este un alt greu al muzicii live românești, Tavi Scurtu, Tzuc se ocupă de scratchuri iar Alex Anastasiu va completa paleta sonoră cu inserții de vibrafon.

Cât despre Visssual, spațiul intră sub bagheta celor de la Waha Crew și Simbioza – prin urmare concertul din 12 noiembrie este doar începutul. Happy reopening! Bilete se pot achiziona doar în ziua evenimentului la locație.

norzeatic

Alexandru Andrieș, 16 noiembrie, Rockstadt

15 noiembrie este o zi importantă în istoria orașului nostru. Revolta de la Brașov din anul 1987 a fost începutul sfârșitului pentru regimul comunist. În acest an, pentru a marca 35 de ani de la evenimentele din 1987, Asociația 15 noiembrie 1987 organizează și un concert cu Alexandru Andrieș. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generatii și mentor al următoarelor generații, Alexandru Andries este un artist unic, iar întâlnirile cu el devin evenimente de neuitat. Alexandru Andries îi va avea alaturi de el pe scena de la Rockstad pe Berti Barbera, Calin Grigoriu, Maria Ioana Mintulescu, Sorin Romanescu.

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Alexandru Andries

Igudesman & Joo, 24 noiembrie, Filarmonica Brașov

Este fără discuție evenimentul finalului de an de la Brașov.

Igudesman & Joo este un duo format din muzicienii clasici Aleksey Igudesman și Hyung-ki Joo, ale căror spectacole combină comedia cu muzica clasică și cultura populară. Un concert cum sigur nu ai mai văzut, despre cum una din funcţiile muzicii este aceea de a produce bucurie şi hohote de râs nestăpânite. Într-o interpretare perfectă.

Biletele costă 200 lei.

Marian Gîlea, fondator Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută