Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2022
Muzică

Dacă Halloween-ul ar avea fundal muzical…

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Dacă Halloween-ul ar avea fundal muzical… Share Dacă Halloween-ul ar avea fundal muzical…
Halloween


Misticul transformat în festivitate, grație marketingului. Halloween-ul are cu siguranță o poveste interesantă, începând cu originile sale păgâne din Irlanda și Scoția, până la transformarea sa în sărbătoare creștină și până la cea mai hidoasă pălărie de vrăjitoare din supermarket. Cred că în astfel de condiții, nici nu ar mai fi loc să ne întrebăm: românii de ce nu sărbătoresc ziua ielelor, de exemplu?, căci eu chiar nu mi-aș dori breloc cu ferește-te de iele! (și ăsta nu e cel mai nașpa lucru la care mă pot gândi). Trecând totuși peste aceste lucruri, ne uităm în prezent la ce a ajuns și la noi, cu o companie low-cost, din Halloween. Avem petreceri, personaje înfricoșătoare, mult sânge fals și prilej de a ne costuma. Din peisaj lipsește muzica, așadar, vin în ajutor!

The Neighbourhood

Trupa indie, cred că acum în hiatus, cu o estetică întunecată și misterioasă, beneficiază de un sound dark numai bun pentru această perioadă de stat pe marginea termopanului și savurat cafeluță. Până să ajungeți la zaț, ascultați toate albumele lor, excluzându-l pe cel din 2020 (îmi pare rău), și în special I Love You. Piesele vă vor ruga să intrați în vibe cu tonul pesimist și relaxat al lui Jesse Rutherford, cu sunete de orgi impunătoare, chitare dramatice și o sensibilitate capricioasă în versuri.

Clasicele

Chiar dacă de Halloween, mai degrabă folosim în decor o pisică neagră, în loc să ne ferim de ea, de ce să nu dăm totuși play la Superstition, piesa dansantă a lui Stevie Wonder? Și de ce să nu punem în melanjul ăsta de cântece și puțin Michael Jackson? Nu spun Thriller, ca să nu fiu previzibilă, dar spun Ghosts, care vine și cu un videoclip cel puțin interesant.

Și dacă tot avem de a face cu creaturi mistice, avem loc și de Scary Monsters, a lui David Bowie. Lista poate continua, bineînțeles, cu Skeleton in the Closet, a lui Louis Armstrong, Zombie, de la The Cranberries, și Hells Bells, de la ACDC.

Three 6 Mafia

Istoria grupului nouăzecist hip-hop își are punctul de plecare în pasiunea a doi frați pentru filmele horror, clasice sau camp. Primul lor album este Mystic Stylez, cinematic, agresiv mai ales prin versuri, cu un feeling ocult și povești, să zicem, nereligioase, toate puse sub semnul de stil horrorcore. Beat-urile slow down au tonuri sumbre, mult bass și orgi, parcă pornite în așteptarea unui zombie.

Soundtrack-uri.

Dacă tot am trecut prin categoria filme, zic să lăsăm să curgă și un soundtrack cinstit de la filmele noastre preferate. Astfel, începem cu tema originală a Familiei Addams, a compozitorului Vic Mizzy, mai departe ne delectăm cu selecția de cântece pentru serialul Stranger Things și nu lăsăm în urmă coloana sonoră a filmului Psycho, realizată de Bernard Herrmann, cu ale sale viori dramatice.

Sper să aveți parte de un  31 octombrie cât mai înfricoșător, colorat și plin de dulciuri dătătoare de carii!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută