Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2022
Viața Orașului / Chestionar de #Sibiu

Chestionar de #Sibiu – Alexandra Stoica

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Alexandra Stoica Share Chestionar de #Sibiu – Alexandra Stoica


Alexandra e artist vizual și grafic designer, pictor la Teatrul Gong, membru în Asociația Brukenthal von Studio, stagiar UAP Sibiu, organizator Street Delivery Sibiu, iubește arta urbană și încearcă să anime scena aceasta și în Sibiu prin proiectul Street Invaders. Își dorește ca prin fiecare activitate pe care o face să transmită oamenilor dragostea ei pentru artă. E dependentă de natură, de muzică, de grădinărit și de zâmbete.

 

Chestionar de #Sibiu - Alexandra Stoica

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru că dacă vii din alte zone ale țării, aici îți poți găsi refugiul. Pentru mine așa a fost. Locuiesc de 6 ani în Sibiu, după experiența Timișoara și București. Aici oamenii sunt frumoși, primitori și calzi. Timpul are răbdare cu tine, iar natura din jur m-a cucerit iremediabil. Iar dacă vii cu experiență profesională, aici poți să o împărtășești și celorlalți și să încerci să educi, pentru că știi ce-ți lipsește aici și poți face tu exact lucrurile acestea și pentru alții.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Dealul Gușteriței la apus, Piața Aurarilor și Muzeul ASTRA în fiecare anotimp.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Astra Film Festival și, evident, Street Delivery Sibiu.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Calmul oamenilor, atmosfera plăcută, străduțele înguste și natura din jur, muntele. Sunt fascinată de oamenii muntelui, oameni tineri, dar mai ales în vârstă, care merg în fiecare duminică pe munte în orice anotimp, oameni care îmbătrânesc frumos, demni, sănătoși fizic și psihic și care au povești minunate.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Cașul făcut cu sare, prăjitura cu rubarbă, ciorba cu tarhon.

 

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI Consomme și Hermania.

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Contrastul foarte accentuat rural-urban. Ruralul e foarte vizibil. Mă face să zâmbesc și un tip de umor specific oamenilor de aici, sec și ironic.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Dealul Dăii

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Benzi de biciclete decente, cartierul Broscărie, Magazinul Dumbrava, Bazinul Olimpia.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Un șprit, o glumă, nu departe de casă, comoditate și familii unite, dar totuși timizi în comunicare. Pentru mine, care sunt bănățeancă, e puțin lent, la mine se vorbește mult, poate prea mult.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Program mai activ de noapte, mi se pare că se pot face excepții în perioada verii și nu numai, să poți sta mai mult în oraș, să găsești ceva de mâncare și după ora 11, când sunt festivalurile mari precum FITS. Oamenii de asta se plâng. Îi lipsesc activități studențești, eu mereu mă întreb unde sunt studenții de aici, sunt foarte puțin vizibili și am tendința să îi compătimesc.

 

Interviu de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută