Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2022
Viața Orașului / Lucruri pe care le știi doar dacă

Lucruri pe care le știi doar dacă ești concurent la Vocea României, cu Winaël

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Lucruri pe care le știi doar dacă ești concurent la Vocea României, cu Winaël Share Lucruri pe care le știi doar dacă ești concurent la Vocea României, cu Winaël


De Winaël a auzit o Românie întreagă după ce a întors toate cele patru scaune la audițiile pe nevăzute de la Vocea României. Baldus Winaël, prietenii îi spun Wina sau Win, are 24 de ani, s-a născut în Les Abymes în insula Guadeloupe, unde a locuit mare parte din viața lui. În România, mai exact în Sibiu, s-a mutat de un an și jumătate, după câțiva ani petrecuți în Franța, la Paris. E muzician, în speță cântăreț și profesor de dans la Hugo Dance Academy în Sibiu.

 

Lucruri pe care le știi doar dacă ești concurent la Vocea României, cu Winaël

 

Discuția cu Winaël a pornit de la momentul în care și-a descoperit pasiunea pentru muzică. ”Când aveam 7 ani, pe insulă mama mea obișnuia să frecventeze serile de karaoke într-un local cunoscut din zonă. Îmi amintesc și acum de o sâmbătă seara când am însoțit-o împreună cu fratele și sora mea. Acolo am avut ocazia să cânt pentru prima dată. La scurt timp, mama mea m-a înscris la o școală de muzică. Deși inițial am protestat, după două luni de lecții de canto și chitară mi-am dat seama că-mi place enorm. Am lucrat mult pe transmiterea emoțiilor și genului liric. Profesorul meu era foarte sever și tipicar și am folosit asta în avantajul meu. Am învățat să cânt nu doar ca să cânt, ci ca să transmit”, povestește Winaël.

Întrebat cum e viața lui în Sibiu, Winaël spune că e mult prea devreme pentru a se pronunța: ”M-am mutat la Sibiu în plină pandemie, trebuind să învăț limba, un nou stil de viață și să mă obișnuiesc cu clima. De abia vara aceasta am reușit să înțeleg puțin cum funcționează orașul din perspectivă culturală, dar cele mai multe lucruri le știu din poveștile partenerei mele de viață și ale prietenilor. Însă de abia aștept să experimentez Sibiul la potențialul său cultural maxim.”

 

Lucruri pe care le știi doar dacă ești concurent la Vocea României, cu Winaël

 

Despre ce anume l-a făcut să participe la Vocea României, Winaël spune că a vrut să încerce o experiență diferită într-o țară complet nouă: ”Împreună cu partenera mea am decis să mă înscriu, să-mi încerc norocul, cum se spune, și să trăiesc o experiență incredibilă la maximum. Și ce decizie bună! Până acum e de departe cea mai completă și mai entuziasmantă experiență pe care am trăit-o din punct de vedere muzical.” Nu e pentru prima dată când participă la un show televizat, dar ”a experimenta asta într-o țară diferită de a ta, chiar și adoptivă, e o experiență unică”, completează Winaël. ”E mai mult decât un concurs pentru mine, e șansa de a înțelege universul muzical al țării unde am ales să trăiesc, de a cunoaște mentalități diferite, de a-mi face prieteni noi. Să vezi cum oamenii se pot bucura de ceea ce le poți oferi prin talentul tău, cum te apreciază și te pun într-o lumină favorabilă, e una dintre cele mai mari satisfacții pe care le poți avea ca artist”, adaugă el. În plus, tânărul cântăreț spune că visează să fie un artist internațional. ”Vocea României îmi aduce o vizibilitate extraordinară, de care am să profit la maximum pentru a mă lansa într-o carieră muzicală în România. Și, de ce nu, să devin un artist român complet și poate chiar să duc faima țării mele adoptive peste hotare”, concluzioanează Winaël.

 

Interviu de RĂZVAN SĂDEAN

Foto: PRO TV

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.